Euroliga négyes döntő - A Dinamo Kurszké a bronzérem

Sport, 2018.04.22

A tavaly bajnok orosz Dinamo Kurszk szerezte meg a harmadik helyet a női kosárlabda Euroliga soproni négyes döntőjében, mivel a vasárnapi bronzmérkőzésen legyőzte a török Yakin Dogu Üniversitesit.

Eredmény, a 3. helyért:
Dinamo Kurszk (orosz)-Yakin Dogu Üniversitesi (török) 87-82 (19-20, 27-24, 29-22, 12-16)
----------------------------------------------------------------------------------------

Legjobb dobók: Petrovic 24, Zsedik 18, Vagyejeva 16, Ogwumike 12, illetve Eldebrink 21, McBride 17, Lavender 15, Gruda 11


A soproni csarnokban mintegy háromnegyed ház várta a "felvezető programot", azaz a címvédő Kurszk és a pénteki elődöntőben a magyar bajnokkal szemben alulmaradt Yakin Dogu bronzcsatáját.

Az elődöntőben a Jekatyerinburgtól 34 EL-győzelem után vereséget szenvedett Kurszk teljes kerettel állt fel, közte az alapszakasz legjobbjává (MVP) választott szerb Sonja Petroviccsal, a tavalyi döntő MVP-jével, a Sopronban is megfordult Angel McCoughtryval, továbbá a szintén amerikai világ- és WNBA-bajnok Nneka Ogwumikével. Az újonc isztambuliaknál ugyanakkor továbbra sem vállalta a játékot a 37 éves belga Ann Wauters, aki 12. (!) négyes döntőjére érkezett, a honosítottként a magyar válogatottban szerepelt Courtney Vandersloot pedig bekötött kézzel jelent meg a Novomatic Arénában: az amerikai születésű irányítónak még az elődöntőben sérült meg a kisujja, és már a bemelegítést is a kispadról nézte végig.

A bronzmeccs kiegyenlített első félideje a 16 pontot szóró Petrovicról, illetve a túloldalon 14 pontig jutott Kayla McBride-ról - az alapszakasz legjobb dobójáról - szólt, aki egy idényt Sopronban töltött.

A nagyszünetben 46-44-re vezetett a Dinamo, amely a folytatásban tíz ponttal meglépett, majd az Európa-bajnok Petrovic és az orosz Natalija Zsedik kosaraival megőrizte előnyét a mérkőzés végéig.


Később:

döntő:
Sopron Basket-Jekatyerinburg (orosz) 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!