Európai kézilabdakupák - A Veszprém szombaton, a Szeged vasárnap játszik - ELŐZETES

Sport, 2017.03.24

A Telekom Veszprém szombaton a horvát PPD Zagreb, a MOL-Pick Szeged pedig vasárnap a dán Bjerringbro-Silkeborg otthonában játssza a nyolcaddöntő első mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A horvát bajnoki címvédő zágrábiak honlapján Silvio Ivandija vezetőedző emlékeztetett rá, a SEHA Liga alapszakaszában decemberben kétszer is megmutatták, hogy képesek jó eredményt elérni szombati ellenfelükkel szemben. "Tizenhat év után először legyőztük őket, nem véletlenül" - fogalmazott. A zágrábi együttes hazai pályán 27-23-ra nyert, majd tíz nappal később idegenben csak három góllal, 28-25-re kapott ki.

"Egész héten a Veszprémre készülünk. Még a Krizevcima elleni kupameccsünkön is bizonyos kombinációkat gyakoroltunk, mert tudjuk, hogy a lehető legnehezebb ellenféllel találkozunk szombaton. Minden helyzetből rendkívül veszélyesek, mert minden posztra legalább két minőségi játékosuk van. Talán a külföldiek remek együttműködése és a beállójáték a legerősebb fegyverük, de biztos vagyok benne, hogy ismét megnehezítjük a dolgukat Zágrábban és Magyarországon egyaránt" - nyilatkozott a szakvezető.

Az olimpiai és világbajnok beálló, Igor Vori szerint nem lesz túlságosan sok hasonlóság a két SEHA Liga-meccs és a mostani két BL-találkozó között. "A papírforma szerint a Veszprém az esélyes, de ha a szezon legjobb hatvan percét produkáljuk, remélhetőleg jó eredményt érünk el. Amennyiben jól védekezünk és kevés gólon tartjuk ellenfelünket, meglephetjük" - vélekedett.

Az előző idényben BL-ezüstérmes veszprémiek idén eddig csak egy tétmérkőzést veszítettek, és az A csoport harmadik helyén végeztek. A zágrábiak már ötször kaptak ki 2017-ben, és hatodikként zártak a B csoportban.

A Szeged vasárnapi meccsének egyik érdekessége az lesz, hogy a szlovén irányító, Stas Skube testvére, Sebastian a dán Bjerringbro-Silkeborg együttesét erősíti. "Mindig különleges érzés, amikor a testvérem ellen játszhatok. Hozzászoktam már ehhez, mivel a szlovén bajnokságban rengetegszer előfordult. Sajnos ott legtöbbször az ő csapata nyert, mert szinte mindig a bajnokságot nyerő együtteseknél kézilabdázott. Eddig háromszor nyertem ellene, remélem, ez a szám növekszik most" - nyilatkozta klubja honlapján Stas Skube.

Hozzátette, bízik az idegenbeli sikerben, mert taktikailag jól felkészítette a szegedieket Juan Carlos Pastor vezetőedző.

A szegediek a B csoport harmadik, a dánok pedig az A csoport hatodik helyén zártak.

A magyar válogatott Jamali Iman fehérorosz együttese, a Meskov Breszt vasárnap a német Flensburgot fogadja. A balátlövő a közelmúltban térdsérüléssel küszködött, de már felépült, és szerdán az SZKA Minszk elleni bajnoki rangadón nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult.

A férfi EHF Kupa csoportkörének utolsó előtti fordulójában a Tatabánya az izraeli bajnok Makkabi Tel-Aviv otthonában már egy döntetlennel is biztosíthatja a negyeddöntőbe jutását.


Férfi Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:

--------------------------------------------------

szombat:
PPD Zagreb (horvát)-Telekom Veszprém 18.00
HBC Nantes (francia) - Paris Saint-Germain (francia) 20.45

vasárnap:
Meskov Breszt (fehérorosz) - Flensburg-Handewitt (német) 16.00
Bjerringbro-Silkeborg (dán) - MOL-Pick Szeged 16.50
Montpellier HB (francia)-Vive Tauron Kielce (lengyel) 17.00

szerdán játszották:
THW Kiel (német) - Rhein-Neckar Löwen (német) 24-25 (10-12)


Férfi EHF Kupa, csoportkör, 5. forduló, C csoport:

-------------------------------------------------

szombat:
Makkabi Castro Tel-Aviv (izraeli) - Grundfos Tatabánya KC 15.00

Az állás: 1. SC Magdeburg (német) 7 pont, 2. Tatabánya 6, 3. KIF Kolding (dán) 3, 4. Makkabi Castro Tel-Aviv 0

A csoport első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!