Ezer táncost várnak a szigetszentmiklósi magyar bajnokságra

Sport, 2018.01.18

A szervezők várakozása szerint mintegy ezer táncos, közte 400 páros vesz majd részt a február első két hétvégéjén a Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnokban sorra kerülő országos bajnokságon.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Székely Attila, a rendezvény egyik házigazdája arról beszélt, hogy ezúttal is a jól bevált aréna ad otthont a sportág idénynyitó eseményének, mivel ott adottak a feltételek a kerekesszékes verseny lebonyolítására is. A négy nap során az ország minden részéről érkező párosok és formációs csapatok standard és latin-amerikai táncokban, valamint tíztáncban szállnak versenybe a különböző kategóriák országos bajnoki címéért.

A tavalyi évhez hasonlóan a kerekesszékes verseny mellett a második hétvégén nyílttá szélesedik az esemény, vagyis nemzetközi mezőnyben is bemutathatják tudásukat a táncosok. Sárai Rita kerekesszékes táncművész elmondta, hogy a kerekesszékes tánc 1968-ban Svédországban alakult ki rehabilitációs céllal, Magyarországon pedig 2015 óta létezik. Mint mondta, tavaly párosban indult, idén azonban egyéniben mutatja meg tudását.

Magyarország idén négy világversenyt rendez a sportágban: májusban Debrecenben latin-amerikai táncok Európa-bajnoksága, Szombathelyen a hagyományos Savaria Kupa lesz, szeptemberben Kisteleken az ifjúsági standard-világbajnokságot, decemberben Pécsett standard formációs vb-t rendeznek. Az országos bajnokságon az is eldől, hogy ki képviseli ezeken a viadalokon a magyar színeket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!