Felszámolás alá kerül a zsolnai futballklub

Sport, 2020.03.30

Szerdától felszámolás alá kerül a szlovák élvonal második legeredményesebb futballklubja, a hétszeres bajnok MSK Zilina.

Honlapján közzétett bejelentés szerint - más sportegyesületekhez hasonlóan - a koronavírus-járvány a zsolnai klubra is komoly gazdasági hatással van. Az együttes hosszú távú finanszírozási stratégiájának kulcsfontosságú részét képezik a játékoseladások, így a 2020-as pénzügyi tervezetben is nagy hangsúlyt kapna a nyáron értékesítendő futballistákért befolyó pénz. A világjárvány miatt kialakult jelenlegi helyzet alapján azonban a zsolnaiak várakozása szerint "a nyári transzferekből származó bevétel a nullához közeli lesz".

A klub személyi kiadásainak legnagyobb részét a profi labdarúgók bére teszi ki, így e-mailben kérték játékosaikat, hogy a vészhelyzet alatt járuljanak hozzá alapilletményük csökkentéséhez, ezzel szolidaritást mutatva a stábtagok és a klub többi dolgozója felé. Az első csapat hangadói azonban jelezték, hogy a szlovák profi labdarúgók szervezetének elnökéhez fordulnak, ő képviseli majd a játékosokat az ügyben.

Jozef Antosík tulajdonos ezt elfogadhatatlannak tartotta, a felszámolás mellett döntött, illetve szerződést bontott 15 játékosával, köztük a legjobban fizetett futballistákkal, valamint azokkal, akiknek idén nyáron vagy a jövő év elején járt volna le a szerződésük.

Az Új Szó című felvidéki lap szerint a folytatásban a csődbiztos meghatározza a klub értékét. Az egész eljárás legalább három hónapig, de akár két évig is tarthat. A klub hivatalosan csak a csődeljárás végén szűnhet meg.

A Zsolnai Testgyakorlók Körét 1908-ban alapították, a klub 1995 óta viseli az MSK Zilina nevet, és legutóbb a 2016/17-es idényben végzett a szlovák pontvadászat élén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!