Férfi kézilabda BL - Győzelme ellenére kiesett a Veszprém

Sport, 2018.03.31

A Telekom Veszprém házigazdaként 34-29-re legyőzte a dán Skjern HB csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája rájátszásának első fordulójában, a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc szombati visszavágóján, de 61-59-es összesítéssel kiesett.

Az idegenbeli első meccset 32-25-re nyerte a skandináv együttes.


Eredmény,

Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
Telekom Veszprém-Skjern HB (dán) 34-29 (16-13)
---------------------------------------------
a Veszprém gólszerzői: Nenadic 9, Manaszkov 6, Tönnesen 5, Marguc 4, Ilic 3, Gajic, Blagotinsek 2-2, Sulic, Nilsson, Lékai 1-1

Továbbjutott: a Skjern 61-59-es összesítéssel.


Hazai részről Nagy László, Győri Mátyás, William Accambray és Cristian Ugalde is kihagyta az európai szövetség által a hét rangadójának választott mérkőzést, ott volt viszont a keretben Schuch Timuzsin, aki legutóbb február elején játszott BL-meccset.

Két gyors góllal kezdett az előző idényben BL-bronzérmes Veszprém, de a vendégek igyekeztek megtörni ellenfelük lendületét, és csakhamar egyenlítettek. Kapusuk, az első meccsen parádésan védő Emil Nielsen ezúttal is jól teljesített, ennek is köszönhették, hogy tartani tudták a számukra tökéletes, döntetlen körüli eredményt (7-7).

A veszprémiek rendkívüli elszántsággal küzdöttek, és Gasper Maguc, illetve Momir Ilic góljaival először a 17. percben sikerült ellépniük (10-7). Elkapta a fonalat a házigazda, amely ebben az időszakban hatékonyan támadott, Mikler Roland több fontos védést is bemutatott, ám Jesper Konradsson két gólja után Ljubomir Vranjes vezetőedző időt kért (13-11).

A hajrában a Skjern kétszer is támadhatott az egyenlítésért, de nem járt sikerrel, sőt Petar Nenadic két találatával a Veszprém a szünet előtt ismét meglépett (16-13).

A higgadtan játszó dánoknak mindig volt válaszuk a magyar csapat góljaira, 18-14 után is visszakapaszkodtak, ezért a kedvenceiket addig hangosan, lelkesen buzdító szurkolók egy része a második félidő felénél fütyülni kezdett.

A vendégcsapatba beállt az Orosháza és a Gyöngyös korábbi kapusa, a szerb Tibor Ivanisevic, aki védéseivel egyenlítéshez segítette csapatát (24-24).

Az 51. percben ismét hárommal vezettek a hazaiak, de ekkor sem tudták tovább növelni a különbséget. Bár a hajrában sem adták fel a küzdelmet, Nenadic ismét kétszer volt eredményes (32-28), a párharc megfordítására nem volt esélyük.

A Skjern legeredményesebb játékosa Anders Eggert Magnussen volt, aki mind a hét lövését gólra váltotta.

A veszprémi csapat csaknem 36 év alatt csak egyszer tudott továbbjutni a mostanihoz hasonló hátrányból: 1986-ban a Dimitrov Szófia elleni BEK-párharcban nyolcgólos vereség után fordítottak.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy egyetlen magyar csapat sem volt a nyolc között a BL-ben, mivel a Szeged nem jutott tovább a csoportkörből, a Veszprémet pedig a spanyol Ademar León búcsúztatta az egyenes kieséses szakasz első párharcában. A veszprémiek azóta mindig eljutottak legalább a negyeddöntőig, sőt a legutóbbi négy szezonban az elődöntőig is.

A szegediek ugyancsak hétgólos hátrányból kezdik a vasárnapi visszavágót a német THW Kiel együttesével szemben.

"Nagyon szomorú vagyok, mérges és csalódott. Nem lehet szavakba önteni, amit most érzek. Azt gondolom, jó meccset játszottunk, de nyomás alatt voltunk, és próbáltunk kockázatot vállalni" - nyilatkozta Ljubomir Vranjes vezetőedző a klub honlapján.

Hangsúlyozta, a probléma az idegenbeli mérkőzés végeredménye volt. A visszavágón mindent megpróbáltak, hogy ledolgozzák a hétgólos hátrányt, de nem jártak sikerrel.

"Én vagyok az edző, én vagyok a felelős ezért. Az én hibám, hogy nem jutottunk a következő körbe, vállalom. De nem adom fel. Harcolni fogok a következő mérkőzéseken. Sajnálom, hogy vége a Bajnokok Ligájának számunkra, ez nem méltó a Veszprémhez" - szögezte le a klubhoz tavaly nyáron érkezett svéd edző.


további eredmény:
FC Barcelona (spanyol)-Montpellier HB (francia) 30-28 (15-14)

Tj.: a Montpellier, 56-55-ös összesítéssel.

szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német)-IFK Kristianstad (svéd) 27-24 (13-9)

Tj.: a Flensburg, kettős győzelemmel, 53-46-os összesítéssel.

vasárnap játsszák:
HBC Nantes (francia)-Meskov Breszt (fehérorosz) 17.00 (az első mérkőzésen: 32-24)
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 17.00 (22-29)
Rhein-Neckar Löwen (német)-Vive Kielce (lengyel) 19.00 (17-41)


A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!