Férfi kézilabda Eb - Súlyos magyar vereség Norvégiától

Sport, 2020.01.17

A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-29-re kikapott a világbajnoki ezüstérmes Norvégiától az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában pénteken, Malmőben.

A skandináv együttes továbbra is százszázalékos a tornán, a magyaroknak ez volt az első vereségük.


Eredmény, középdöntő, 1. forduló, II. csoport:
Norvégia-Magyarország 36-29 (20-12)
-----------------------------------
Malmö, v.: Pavicevic, Raznatovic (montenegróiak)

lövések/gólok: 54/36, illetve 48/29

gólok hétméteresből: 5/3, illetve 0/0

kiállítások: 8, illetve 8 perc


Magyarország:

------------
Mikler - Hornyák 2, Máthé 3, Bánhidi 3, Sipos, Ligetvári 5, Győri, cserék: Bóka 1, Szita 1, Fekete 1, Balogh Zs. 3, Székely, Rosta 3, Nagy B. 5, Ubornyák 2, Tóth Á., szövetségi kapitány: Gulyás István


A várakozásoknak megfelelően remekül kezdett a legutóbbi két világbajnokságon ezüstérmes norvég válogatott, ezért a magyar szakmai stábnak a nyolcadik percben 6-1-es hátránynál időt kellett kérnie. Az ellenfél rendkívül gyorsan és pontosan kézilabdázott, a magyarok támadásban és védekezésben sem tudták felvenni a versenyt.

A norvégok betörésekből és távoli átlövésekből egyformán hatékonyak voltak, és mivel ehhez kemény védekezés és jó kapusteljesítmény társult, a 18. percben már tíz gól volt az előnyük. A cserék hoztak némi lendületet és felszabadultságot a magyarok játékába, akik ennek ellenére nyolcgólos hátrányban voltak a szünetben.

A második felvonás elején a magyar együttes azonnali piros lap miatt elveszítette egyik kulcsemberét, Bánhidi Bencét, ennek ellenére remek hozzáállással, bátor játékkal és Székely Márton bravúros védéseivel felzárkózott négy gólra.

A folytatásban megint nem sikerült megfékezni a rendkívül gyors és ügyes norvégokat - akik egy 7-2-es sorozatot produkáltak -, támadásban pedig sok volt az előkészítetlen, pontatlan magyar lövés. Az utolsó tíz percben felváltva estek a gólok, és a skandinávok végül hét találattal győztek.

A norvégok legeredményesebb játékosa Sander Sagosen volt hét góllal.

A két csapat 31. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar siker és két döntetlen mellett ez volt a 11. norvég győzelem.

A magyarok két győzelem és egy döntetlen után a maximális két ponttal jutottak a csoportkörből a középdöntőbe, ahol vasárnap Szlovéniával, kedden a legutóbbi kontinenstornán ezüstérmes Svédországgal, szerdán pedig Portugáliával találkoznak. Az első két helyezett az elődöntőbe jut, a harmadik pedig az ötödik helyért játszhat.


Korábban:
Szlovénia-Izland 30-27 (15-14)

később:
Svédország-Portugália 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!