Férfi kézilabda Eb - Véget ért a torna a norvégok egyik legjobbja számára

Sport, 2020.01.20

Magnus Röd, a norvég válogatott jobbátlövője számára sérülés miatt véget ért az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság.

A Flensburg-Handewitt 22 éves játékosának lába vasárnap a középdöntő második fordulójában, a Svédország ellen 23-20-ra megnyert malmői mérkőzésen sérült meg egy ütközés során.

A hétfőn elvégzett MRI-vizsgálat után Thomas Torgalsen csapatorvos közölte: szinte jelentéktelen, ám komoly fájdalmat okozó törésről van szó, amelynek gyógyulási ideje három-négy hét. Hozzátette, a jobbátlövőre már nem számíthatnak a tornán, hiszen csak mankókkal tud járni. A fiatal játékos az öltözőbe vonult, amikor érezte, hogy megsérült, de később ismét pályára lépett, ám Torgalsen szerint ez nem súlyosbította a problémát.

Magnus Röd a norvégok szinte összes eddigi meccsét végigjátszotta, és 12 gólt szertett, pedig a közelmúltban csípősérüléssel küzdött, ezért a Flensburg vezetőedzője, Maik Machulla szerette volna, ha kihagyja az Európa-bajnokságot.

"Nagyon nehéz feldolgozni, ami történt. Nagyon vártam, hogy a következő meccsen is hozzájárulhassak a győzelemhez, és segíthessek az elődöntőbe, majd a döntőbe jutásban" - nyilatkozta hétfőn Röd, akinek néhány napja a jobb keze is megsérült.

A legutóbbi két világbajnokságon egyaránt ezüstérmes norvégok mind az öt mérkőzésüket megnyerték eddig a tornán, és minden esélyük megvan az elődöntőbe jutásra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!