Férfi kézilabda NB I - Csoknyai István lett a Budakalász vezetőedzője

Sport, 2020.06.15

Csoknyai István, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya lett a férfi NB I-ben szereplő Budakalász vezetőedzője.

A klub közösségi oldalának hétfői beszámolója szerint Csoknyai munkáját másodedzőként Hajdu Tamás segíti, a szakmai igazgatói posztot pedig Gúnya Péter tölti be.

A vezetőedző hat éven keresztül irányította a Balatonfüred együttesét, a magyar férfiválogatott szövetségi kapitányi posztját pedig kétszer is betöltötte. Új szerződése három idényre szól.

"A megkeresés után két-három nappal megegyeztünk, tehát az álláspontok nagyon hamar közeledtek egymáshoz, a szerződést a múlt héten írtam alá" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Csoknyai.

A budakalásziak játékoskerete jelentősen megváltozik a nyári szünetben, ennek kapcsán az új edző elmondta, Balatonfüreden is hasonló volt a feladata: minden évben csapatot kellett építenie, mivel rendszerint számos távozójuk és érkezőjük volt.

"A keret nyolcvan százaléka elment, tehát itt is szinte teljesen új csapatot kell építenünk. Próbáltunk minél több magyar kézilabdázóval feltölteni a létszámot, de természetesen külföldieket is kell igazolnunk, hogy megvalósíthassuk a kitűzött céljainkat" - magyarázta.

Hozzátette, némileg le vannak maradva a többi klubhoz képest, mert a csapatok túlnyomó többsége már tavasszal kialakította új keretét.

"Mi lépéshátrányba kerültünk, behatároltak a lehetőségeink, de a keretünk hetven-nyolcvan százaléka már összeállt" - közölte a szakvezető, aki elárulta, az első évben a biztos bennmaradást tűzték ki célul.

"A keret alkalmas erre, de nem lesz egyszerű, mert a konkurens csapatok is erősödnek" - vélekedett. Csoknyai hozzáfűzte, a következő években további erősítésekkel az előrelépés lesz a céljuk a bajnokságban.

Budakalászról távozott többek között a válogatott jobbszélső Tóth Ádám, viszont az irányító Koncz András visszatért a svéd IK Sävehof együttesétől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!