Férfi kézilabda vb-selejtező - Vranjes: a kézilabdázás jövője szempontjából is fontos ez a siker

Sport, 2018.06.13

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabdázás jövője szempontjából is nagyon fontos, hogy a válogatott szerdán kijutott a januári, olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen remek munkát végeztek a játékosok, a magyar férfi kézilabdázás jövője szempontjából nagyon fontos sikert arattunk" - mondta a veszprémi mérkőzés után a svéd edző.

A magyar csapat 26-22-re kikapott Szlovéniától, de 51-50-es összesítéssel továbbjutott, mivel szombaton Koperben 29-24-re megnyerte a párharc első mérkőzését.

"Két szoros, kemény meccset játszottunk egy remek ellenféllel szemben. Az idegenbeli ötgólos siker ellenére tudtam, hogy itthon is nagyon nehéz meccs elé nézünk" - vélekedett Vranjes.

Hangsúlyozta, a szlovénok nyomás alatt tartották csapatát, amely az első félidőben remekül küzdött, de mivel több játékosának voltak kisebb-nagyobb egészségi problémái a közelmúltban, a meccs végére láthatóan elfáradtak, és csak nagy akaraterővel és a szurkolók segítségével sikerült megnyerniük a párharcot.

Az első meccsen és a visszavágón is remek teljesítményt nyújtott kapus, Székely Márton úgy fogalmazott, borzasztóan nehéz meccsen vannak túl, a védekezésüket pedig hihetetlennek nevezte.

"Amikor például emberhátrányban voltunk, a kiállított embert a helyére beállt játékos tökéletesen helyettesítette. Volt olyan szituáció, amikor nem is láttam a labdát, mert remekül sáncoltak a társak" - mondta.

A Tatabánya kapusa hangsúlyozta, jár a gratuláció a szlovénoknak a győzelemért.

"Kijutottunk a vb-re, ami óriási boldogság. Köszönöm a csapatnak az élményt és a közönségnek a fantasztikus buzdítást" - tette hozzá.

Az előző világbajnokságon bronzérmes szlovénok szövetségi kapitánya, Veselin Vujovic leszögezte, a koperi ötgólos vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerültek, lehetetlen küldetésnek tűnt Veszprémben, ebben az ízig-vérig kézilabdás városban ledolgozni a hátrányunkat.

"A tervünk az volt, hogy hatvan percen keresztül küzdünk, és középen rendkívül keményen védekezünk. Ennek jelentős része megvalósult, végül néggyel sikerült győznünk, de ez sajnos nem volt elég. Sok szerencsét kívánok a magyaroknak a világbajnokságon" - fogalmazott az edző.

A Telekom Veszprém beállója, Blaz Blagotinsek elmondta, rendkívül nehéz volt a mérkőzés számukra, és bár a második félidőben kiemelkedően játszottak, a hajrában elkövettek néhány hibát, amelyeket a hazaiak kihasználtak.

A vb-t január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!