Férfi röplabda BL - Három játszmában győzött a Kaposvár

Sport, 2020.09.23

A Fino Kaposvár SE 3-0-ra legyőzte az albán Erzeni Shijak csapatát a férfi röplabda Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójának szerdai első mérkőzésén, Zágrábban.



Eredmény, selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár-Erzeni Shijak (albán) 3-0 (16, 19, 19)
---------------------------------------------------


A somogyiak selejtezőcsoportjában szereplő horvát Mladost Zagreb koronavírusos megbetegedések miatt visszalépett, így a továbbjutás a Kaposvár és az albán Erzeni Shijak között dől el.

Az albánok mindössze tíz játékost neveztek a találkozóra, amelyet rendkívül megilletődötten kezdtek, a két együttes ekkor nem volt azonos súlycsoportban. A magyarok 11-3-ra elhúztak, ezt követően azonban ellenfelük alapjátéka egyre magabiztosabbá vált, és a kaposvári Ruben Wolochin vezetőedző időkérése ellenére sikerült 15-12-re felzárkózniuk. A folytatásban ismét a magyar csapat röplabdázott pontosabban és hatékonyabban, és mivel csak négy pontot engedélyezett riválisának, 25-16-ra nyert.

Az Erzeni a második szett elején vezetett először, és miközben a játéka némileg javult, a kaposváriak lassabban és pontatlanabbak lettek. Szorosan alakult az állás, majd 16-16 után a magyar együttes ismét meglépett, és védhetetlen ütésekkel lezárta a játszmát (25-19).

A harmadik felvonásban sem javult a színvonal és a játék képe sem, 12-12-ig volt szoros az állás, majd újfent könnyedén döntötte el a maga javára a szettet a Kaposvár.

A mezőny legeredményesebb játékosa a somogyiak augusztusban igazolt orosz feladó-átlója, Vitalij Melnyikov volt 17 ponttal. Honfitársa, a center Ilja Makarov 12 pontig jutott.

A párharc visszavágóját eredetileg jövő kedden 18 órától rendezték volna Kaposváron, ám a Fino Kaposvár SE szerda este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az első meccs után a két klub illetékesei megegyeztek, hogy a második találkozót csütörtökön (holnap) 18 órától lejátsszák Zágrábban. A módosítást az európai szövetség és a jogtulajdonos televízió is jóváhagyta.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!