Férfi röplabda Challenge Kupa - A Pénzügyőr továbbjutott, a Kaposvár otthon kapott ki

Sport, 2019.12.11

A Pénzügyőr másodszor is 3-0-s győzelmet aratott a ciprusi Omonia Nicosia a férfi röplabda Challenge Kupa első fordulójában, így bejutott a nyolcaddöntőbe.

Az első fordulós párharc szerdai visszavágóján a magyar csapat a keddi, első mérkőzéshez hasonlóan végig kezében tartotta az irányítást, és kettős győzelemmel jutott tovább. Mindkét összecsapást Budapesten rendezték, a ciprusiak ugyanis lemondtak pályaválasztói jogukról.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Kovács Zoltán volt 13 ponttal.

A budapesti együttes a következő körben - január végén és február elején - a selejtezőben a Kazincbarcikát kiejtő török Tokat Belediye Plevne, vagy a belga BDO Volley Haasrode Leuven ellen lép majd pályára. Az első meccset, idegenben a belgák nyerték 3-0-ra.

A sorozat másik magyar csapata, a selejtezőből főtáblára jutott Kaposvár még csak első mérkőzését játszotta a Groningen ellen, ezen hazai pályán 3-1-re kapott ki. A somogyiak az első játszmát a válogatott center Nagy József remek játékával ugyan még meg tudták nyerni, a folytatásban a hollandok nagy csatában felülkerekedtek riválisukon.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa a vendégek 19 éves ütője, Bennie Tuinstra volt 21 ponttal, a magyar csapatból Horváth Kristóf 14 pontig jutott.

A párharc visszavágóját két hét múlva vívják Hollandiában.


Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapjáról), 1. forduló, visszavágó:
Omonia Nicosia (ciprusi)-Pénzügyőr SE 0-3 (-11, -17, -16)

Továbbjutott: a Pénzügyőr, kettős győzelemmel.


1. forduló, 1. mérkőzés:
Fino Kaposvár-Samen. Lycurgus Groningen (holland) 1-3 (18, -20, -26, -22)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!