Férfi röplabda Challenge Kupa - Nagy csata után hátrányban a Pénzügyőr

Sport, 2020.02.25

A Pénzügyőr SE 3-2-re kikapott a portugál Sporting együttesétől a férfi röplabda Challenge Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, Budapesten.<br />&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;A visszavágót jövő csütörtökön játsszák Lisszabonban.



Férfi Challenge Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-Sporting Club Lisboa (portugál) 2-3 (-18, 22, 19, -22, -8)
------------------------------------------------------------------------
a PSE legeredményesebb játékosai: Kovács Z. 19, Kiss D. 16, Reffatti 15


Bár a portugál röplabda se klub-, sem válogatott szinten nem tartozik az európai élmezőnyhöz, a Sporting az előző idényben elődöntőig menetelt a harmadik számú európai kupasorozatban. Az akkori együttesből mindössze hatan maradtak, de a lisszaboniak egy szlovén és egy cseh csapatot búcsúztatva idén is eljutottak a legjobb nyolcig a Challenge Kupában.

A története legnagyobb nemzetközi sikerét elérő Pénzügyőr előbb ciprusi, majd belga riválist ejtett ki a legjobb nyolcig vezető úton, utóbbit hatalmas csatában, idegenben nyerve a továbbjutásról döntő aranyjátszmát.

A fővárosi együttes eredetileg Portugáliában kezdte volna a párharcot, ám a Magyar Kupa pénteki döntője miatt - amelyet a címvédő és házigazda Kecskeméttel vív majd Jókay Zoltán csapata - az együttesek pályaválasztói jogot cseréltek.

A keddi mérkőzésen - amelyet saját csarnoka alkalmatlansága miatt ezúttal is az UTE termében játszott a PSE - jól kezdtek a hazaiak, de a szett középső harmadától kezdve többet hibáztak ellenfelüknél, így a portugálok kerültek előnybe.

A második játszmára összeszedte magát a magyar sorozatokban még veretlen házigazda, sokkal eredményesebben blokkolt, mint korábban, és bár a vendégek centereivel továbbra sem nagyon bírt, ütőjátékosa, Kovács Zoltán vezérletével egyenlített.

A harmadik felvonásra a hazaiak brazil légiósa, William Reffatti da Costa is bekapcsolódott a pontgyártásba, így a Sportingnál hiába irányított remekül a 48 éves feladó, Miguel Maia - aki strandröplabdában az 1996-os és 2000-es olimpián is negyedik helyen zárt -, a remekül játszó PSE megfordította a találkozót.

A negyedik etap hozta az addigi legnagyobb küzdelmet, mindkét csapat több bravúros mezőnyvédekezést is bemutatott, így több hosszú labdamenetet láthatott a közönség. A szett derekáig a Pénzügyőrnél volt az előny, ám a kezdőjét teljesen felforgató portugál együttes elkapta a ritmust, 18-16-nál már kettővel vezetett, és előnyét egészen a játszma végéig megőrizte.

A rövidített játékrészt a Sporting kezdte jobban, a fáradni látszó PSE sok ki nem kényszerített hibát követett el. A térfélcserénél négy pont volt a házigazda hátránya, ami a zárásig tovább nőtt, így a 130 perces csatát megnyerő portugálok kedvező helyzetből várhatják a visszavágót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek feladóátlója, Ángel Dennis Diaz volt 20 ponttal.

A magyar férficsapatok közül legutóbb a 2003/04-es szezonban a Kazincbarcika jutott el a legjobb nyolcig a nemzetközi kupaporondon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!