Férfi röplabda Challenge Kupa - Nagyszerű játékkal nyert a Pénzügyőr

Sport, 2020.01.29

A Pénzügyőr 3-1-re legyőzte a belga Leuven együttesét szerdán a férfi röplabda Challenge Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán Újpesten.

A visszavágót február 12-én játsszák Belgiumban.


Férfi Challenge Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Pénzügyőr SE-BDO Volley Haasrode Leuven (belga) 3-1 (24, 23, -18, 14)
-------------------------------------------------------------
a Pénzügyőr legeredményesebb játékosai: Reffatti 21 pont, Kovács Z. 16, Rása 11


A Pénzügyőr már a nyolcaddöntőbe jutással is története legnagyobb sikerét érte el, ráadásul a magyar csapat a hazai sorozatokban is jó formát mutatott az utóbbi időben, így előzetesen nem számított esélytelennek belga riválisával szemben.

Ennek megfelelően nagy csatát hozott az első szett az UTE Szilágyi úti csarnokában - a PSE pályája alkalmatlan nemzetközi mérkőzésre -, és úgy is a pályaválasztó került előnybe a korai időpont ellenére is szép számú közönség előtt, hogy a belgák két játszmalabdát hárítottak.

A második felvonásra a vendégek feladót cseréltek, de a Pénzügyőr elsősorban ellenfelénél sokkal jobb blokkteljesítményének köszönhetően a játékrész derekán hét ponttal vezetett. A hajrára kiegyenlítettek a belgák (22-22), azonban a feladó Magyar Bálint ütésével ezt a szettet is behúzta a hazai csapat.

A harmadik felvonásra alaposan visszaesett a Pénzügyőr játéka, amit a korábbi formájukat hozó belgák kihasználtak, és magabiztos részsikert arattak az őket kitartóan buzdító, mintegy harminc főt számláló szurkolótáboruk előtt.

A negyedik etapra újra magára talált a hazai csapat, és most a vendégek estek vissza jelentősen: a Pénzügyőr összességében stabilabban teljesített, megérdemelten nyert és kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!