Férfi röplabda Eb-selejtező - Ismét kikaptak a magyarok az ukránoktól

Sport, 2018.08.25

A magyar férfi röplabda-válogatott 3-1-re kikapott Ukrajna csapatától az Európa-bajnoki selejtezősorozat negyedik, szombati fordulójában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sportcsarnokában.

A két együttes szerdán Zaporizzsjában is megmérkőzött egymással, akkor az ukránok 3-0-ra nyertek. A selejtezősorozat utolsó két fordulóját januárban játsszák le.


Eredmény, Európa-bajnoki selejtező, 4. forduló, F csoport:
Magyarország-Ukrajna 1-3 (-26, -20, 19, -24)
--------------------------------------------
a legeredményesebb magyar pontszerzők: Pádár 20, Gergye 11


A csoport másik mérkőzésén:
Svájc-Macedónia 2-3 (-21, -19, 16, 23, -12)

Az állás: 1. Ukrajna 11 pont, 2. Macedónia 6, 3. Svájc 4, 4. Magyarország 3


Az első játszma a kezdeti négypontos ukrán vezetést követően végig fej-fej melletti küzdelmet hozott, de a magyaroknak hiába volt három játszmalabdájuk is, a vendégek nyerték a felvonást.

A második szettet a hazaiak kezdték jobban, ám a rivális hamar fordított és végig vezetve, simán került közel a győzelemhez.

A harmadik játékrész közepéig az ukránok vezettek, ám ekkor a magyarok Pádár Krisztián és Gergye Roland vezérletével magukra találtak, és magabiztosan szépítettek.

A negyedik játszma végig kiegyenlített küzdelmet hozott, de a román Bogdan Tanase szövetségi kapitány irányította hazai együttes rengeteget rontott nyitásban és nyitásfogadásban, így négyszettes vereségével távol került az Eb-részvételtől.

A magyarok múlt szerdán hazai környezetben 3-2-re kikaptak Macedóniától, vasárnap 3-2-re győztek Svájcban, ezt követően szenvedtek 3-0-s vereséget Ukrajnában.

A selejtezőből a csoportelsők mellett az öt legjobb második jut ki az Eb-re úgy, hogy a négycsapatos csoportok utolsó helyezettjei elleni eredményeket nem veszik figyelembe.

A jövő évi Európa-bajnokságot négy országban, Belgiumban, Franciaországban, Hollandiában és Szlovéniában rendezik szeptember 12. és 29. között.


A magyarok további programja:

--------------------------------
január 5. vagy 6.: Magyarország-Svájc
január 9.: Macedónia-Magyarország
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!