Férfi röplabda Európa-liga - A négyes döntő megnyerése a válogatott célja - ELŐZETES

Sport, 2021.06.04

Koch Róbert szövetségi kapitány bízik abban, hogy a magyar férfi röplabda-válogatott megnyeri a férfi Európa-liga ezüst divíziójának négyes döntőjét, amelyet szombaton és vasárnap rendeznek az észak-macedóniai Strumicában.

A szakember a magyar szövetség honlapján azt mondta, az öthetes program végére több játékosa is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódik, van, akin a koronavírus elleni védőoltás hatása most jött ki, ennek ellenére azzal a céllal utaztak el péntek hajnalban a négyes döntőre, hogy megnyerjék, és feljussanak az arany divízióba.

"Ha a számokat nézzük, akkor valóban sikerült teljesíteni a célkitűzést, de az igazi feladat az volt, hogy egy mentálisan és morálisan erős, új arcát mutató válogatottat építsünk. Függetlenül attól, hogy ki milyen állapotban érkezett az edzőtáborba, elsősorban a közösséget kellett összekovácsolni, és csak másodsorban volt a szakmai munkán a hangsúly" - mondta Koch, aki szerint egy játékos akkor tud jól teljesíteni, ha jól érzi magát.

"Úgy gondolom, most olyan erős csapategységet sikerült kialakítanunk, amire nem volt példa az elmúlt évtizedben" - tette hozzá a szövetségi kapitány.

Kiemelte, a nemzeti csapat az elmúlt hetekben rengeteget fejlődött, elsősorban a helyzetfelismerésekben és a megoldások megtalálásában.

"Ha visszanézek az elmúlt öt hétre, pozitívak a benyomásaim, de természetesen nyerni megyünk Észak-Macedóniába" - jelentette ki a szakember.

Meglátása szerint négy hasonló képességű csapat jutott az elődöntőbe, tanítványaira a döntőbe kerülésért "a nagyon masszív és tehetséges, de fiatal, és ezért hullámzó teljesítményt nyújtó" dán csapat vár.

"Mi sem vagyunk öregek, de hozzájuk képest rutinosabbnak számítunk. Ha ezt, és a technikai tudásunkat is sikerül kihasználni, akkor meg fogjuk nyerni az elődöntőt. Hogy aztán melyik csapat vár ránk, azt még nem lehet tudni, ezért nem is latolgattam még különösebben az esélyeket, erre ráérünk majd az elődöntő után is" - tette hozzá a szakember.

A másik ágon a házigazdák a horvátokkal találkoznak.

A magyarok a csoportkörben öt győzelemmel és egy vereséggel kvartettjük élén végeztek.

A torna győztese jövőre az arany divízióban szerepelhet.


A négyes döntő programja:

-------------------------

június 5., szombat:

elődöntő:
Észak-Macedónia - Horvátország 17.00
Magyarország-Dánia 20.00

június 6., vasárnap:
a 3. helyért 17.00
döntő 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!