Férfi röplabda Extraliga - Nagy Péter lett a MAFC vezetőedzője

Sport, 2019.05.07

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes ifjabb Nagy Péter lett a MAFC-BME férfi röplabdacsapatának vezetőedzője.

A legutóbbi idényben ötödik fővárosi együttes keddi bejelentése szerint a 34 éves szakember munkáját a kupagyőztes és bajnoki ezüstérmes Nyíregyháza női csapatának eddigi másodedzője, Horváth András segíti majd.

"A nemrég véget ért szezon közben fogalmazódott meg bennem, hogy most lenne a legideálisabb váltani és elkezdeni edzősködni. Úgy érzem, hogy bár még bőven tudnék magas szinten röplabdázni, mégis edzőként új perspektívák nyílnak majd előttem" - mondta a csapat közösségi oldalán Nagy Péter. Hozzátette: gyorsan megegyeztek a MAFC vezetőségével a közös munkáról, mert "hasonlóképpen gondolkodtak arról, hogyan kellene felépülnie egy sikeres csapatnak és ehhez kik lennének az ideális játékosok".

A kecskeméti származású Nagy Péter 2004-ben szerződött a német Friedrichshafenhez, amellyel 2007-ben első és máig egyetlen magyarként Bajnokok Ligája-címet szerzett. A feladóátló poszton szerepelt röplabdázó ezt követően Olaszországban, Romániában és Ausztriában játszott, majd 2017-ben szerződött Kaposvárra: a somogyi együttessel - amelynek csapatkapitánya és egyik húzóembere volt - tavaly ezüst-, idén bronzérmet szerzett a bajnokságban.

A MAFC csapatát a legutóbbi idényben előbb Schildkraut Krisztián, majd Novák László irányította.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!