Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Nagy csatában nyert a Szolnok

Sport, 2019.11.19

A Szolnok hazai medencében nagy csatában, 5-4-re legyőzte a horvát Jadran Split együttesét a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.



Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
Szolnoki Dózsa-Jadran Split (horvát) 5-4 (1-0, 2-1, 2-1, 0-2)
-------------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Angyal 2, Szeghalmi, Jansik D., Pijetlovic 1-1



A keddi összecsapásnak az volt a tétje, hogy a csoportkör feléhez - 14 fordulót rendeznek - közeledve a hat pontjával negyedik, azaz továbbjutást érő helyen álló Szolnok lépéselőnybe tud-e kerülni a négy ponttal ötödik horvát együttessel szemben.

Zivko Gocic csapata a kapus Nagy Viktor vezetésével egészen a zárónegyedig szinte tökéletesen védekezett, melynek köszönhetően 5-2-es hazai előnnyel indultak neki a felek az utolsó nyolc percnek. A Jadran a zárófelvonásban aztán egy gólra feljött, a Szolnok nem tudta idejekorán eldönteni az összecsapást, így az utolsó pillanatokig izgulnia kellett, de végül begyűjtötte a három pontot.

A BL-ben két nyolcas csoportban zajlanak a küzdelmek, a nyolcas döntőnek már automatikusan tagja a rendező olasz Pro Recco, amely a B csoportban szerepel többek között a címvédő Ferencváros és az OSC társaságában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!