Férfi vízilabda BL - Elkészült a selejtező menetrendje, buborékban rendezik a csoportkört

Sport, 2020.09.22

A vizes sportokat tömörítő európai szövetség (LEN) elkészítette a férfi vízilabda Bajnokok Ligája 2020/21-es idényének menetrendjét, a főtábla mérkőzéseit "buborékban" rendezik.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az előző szezon félbeszakadt és nem is hirdettek győztest, ezért a LEN a mostani idényben úgy döntött, hogy csak 12 csapat lesz érdekelt a sorozatban, amelynek tíz együttes - köztük az így címvédő FTC-Telekom Waterpolo - meghívásos alapon már biztos résztvevője.

A fennmaradó két helyért 18 csapat küzd meg egymással, az A és a B jelű csoportokban két-két alcsoportot alakítottak ki, itt a körmérkőzéseket követően az első helyezettek játszanak majd a BL-indulásért, de a többi helyezésnek is lesz jelentősége, ugyanis a búcsúzók az Eurokupában folytatják, a sorsolásnál pedig számít, ki hányadik helyen végzett.

A kvalifikációt november 11. és 15. között bonyolítják le, az OSC Budapesten a B1 csoportban játszik majd az orosz Szintez Kazany, a szerb Radnicki Kragujevac, a spanyol CN Terrassa és a francia Tourcoing együttesével. A Szolnoki Dózsa az A1 csoportban Olaszországban a horvát Mladost Zagreb, a francia Paix d'Aix és a görög Ydraikos társaságában szerepel.

A LEN keddi közleményéből az is kiderül, hogy a főtábla küzdelmeit úgynevezett buborékban rendezik majd meg, három különböző időpontban két-két helyszínen játsszák le a tíz fordulót.

Molnár Tamás, a magyar szövetség alelnöke az M1 aktuális csatornának elárulta, a LEN egyértelmű szándéka, hogy a főtábla egyik rendezője Magyarországon legyen.

"Jelen pillanatban tárgyalások vannak folyamatban. Nem árulunk el nagy titkot, hogy ezt szintén Budapesten szeretné a LEN megrendezni. Nem hiszem, hogy ebben a magyarok nem partnerek" - mondta a háromszoros olimpiai bajnok korábbi klasszis center, hozzátéve, hogy még sok mindent tisztázni kell a végső döntésig. - "Ha buborékban játszunk, nincsen közönség, ha nincsen közönség, nem biztos, hogy szükség van a Duna Arénára. Nagyon sok olyan összetevője van ennek a megoldásnak, ami a mi szempontunkból csak buktatója lehet egy ilyen rendezvénynek, de Magyarország mindig bizonyította, hogy válságmenedzselésben az élen jár."

Molnár Tamás a rendhagyó lebonyolítással kapcsolatban azt is elmondta: a kontinentális szövetség célja, hogy a mostani szezonban ne kerüljön olyan helyzetbe, mint az előzőben, nem akar értékelhetetlen idényt, ezért próbál működőképes rendszert kitalálni, felépíteni, ami által minden körülmények között eredményesen be tudja majd fejezni a szezont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!