Férfi vízilabda Európa Kupa - Rajt döntetlennel a Szuperdöntőben

Sport, 2018.04.05

Döntetlennel kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa Kupa rijekai nyolccsapatos Szuperdöntőjében, amelynek nyitónapján Görögország együttese volt az ellenfél.



Eredmény, Szuperdöntő, 1. nap:
Magyarország-Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)
-------------------------------------------------
a magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1


A csoport másik mérkőzésén:
Spanyolország-Olaszország 11-4 (3-0, 2-1, 4-1, 2-2)


Az átalakulóban levő - olimpiai aranyérmes nélkül, négy világbajnokkal felálló - magyar csapat a görögök vezető találatára Bátori Bence révén gyorsan válaszolt. A vetélytárs azonban a második negyedben valósággal állva hagyta Märcz Tamás szövetségi kapitány együttesét, és ellépett 4-1-re. Zalánki Gergő és Jansik Szilárd jóvoltából 4-3-ra sikerült a felzárkózás, ám újabb eredményes "görögtűz" után 6-3-mal vonultak el a csapatok a nagyszünetre.

A pihenőt követően nagyszerű fél negyedet produkált a Märcz-legénység, amely a büntetőből eredményes Vámos Mártonnak, az idősebbik Jansiknak, Dávidnak és Bátorinak köszönhetően utolérte ellenfelét. Az utolsó negyednek azonban a vezetést visszaszerző görögök vághattak neki jobb helyzetből.

A befejező nyolc perc elején a triplázó Bátori alakította 7-7-re az állást, de újfent görög gól következett, ráadásul egymás után kettő. Mezei Tamás húzásával lett 9-8, 48 másodperccel a vége előtt pedig Vámos távoli balkezes bombájával 9-9-re módosult a mérkőzés. Az utolsó támadást a magyar csapat vezethette, de már nem változott az eredmény.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától azzal az olasszal találkozik, amely a nyitónapon 11-4-re kikapott a spanyol nemzeti csapattól.

A Szuperdöntő másik négyesét Szerbia, Horvátország, Montenegró és Franciaország alkotja.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!