Férfi vízilabda Magyar Kupa - A Szolnok az első döntős

Sport, 2020.09.26

A Szolnok jutott be elsőként a férfi vízilabda Magyar Kupa vasárnapi döntőjébe, miután a szombati első elődöntőben magabiztosan diadalmaskodott a BVSC-Zugló felett.



Eredmény, BENU férfi Magyar Kupa (Margitsziget), elődöntő:
Szolnoki Dózsa - BVSC-Zugló 11-5 (3-0, 3-0, 2-2, 3-3)


A tavaly a fináléba jutásért vívott meccsen a későbbi győztes FTC-vel szemben alulmaradó Szolnok villámrajtot vett, míg a fővárosi vasutascsapat két negyeden át csapnivaló játékot nyújtott. Jellemző a mérkőzés képére, hogy a BVSC a harmadik játékrész közepén, 0-8-nál szerezte első gólját.

A Szőnyi útiak utólag kerültek be az MK elődöntős mezőnyébe, mégpedig azt követően, hogy a múlt évi döntős OSC egészségügyi okok miatt elállt a szerepléstől. A visszalépést Becsey Péter, az újbudaiak sportigazgatója azzal indokolta csütörtökön, hogy az elmúlt időszak tíz játékosukat érintő tömeges megbetegedései után, az egészségügyi kockázatra való tekintettel nem vállalják a felelősséget játékosaik mérkőzéseken való részvételéért.

Az OSC helyét a Budapesti Honvéd SE vehette volna át, ám tekintettel arra, hogy hasonló okok miatt ez a csapat sem tudott kiállni, a BVSC együttese játszhatott a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában.



Később:
FTC-Telekom Waterpolo - A-Híd-VasasPlaket 17.45

A vasárnapi program:
a 3. helyét: 18.45
döntő: 20.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!