Férfi vízilabda ob I - Fölényes győzelemmel egyenlített a Szolnok

Sport, 2018.05.02

A címvédő Szolnok fölényes, 12-6-os győzelmet aratott az Eger otthonában a férfi vízilabda ob I elődöntőjének második mérkőzésén, így egyenlített a párharcban.

A mindent eldöntő harmadik összecsapásra szombaton Szolnokon kerül sor. A fináléban már korábban biztosította helyét az Eurokupa-győztes Ferencváros, amely 18 év után játszhat döntőt.


E.ON Férfi ob I, rájátszás, 2. mérkőzések:

elődöntő:
ZF-Eger - Szolnoki Dózsa 6-12 (1-3, 2-3, 3-3, 0-3)
--------------------------------------------------
gólszerzők: Hosnyánszky, Rasovic 2-2, Vlahopulosz, Cuckovic 1-1, illetve Prlainovic, Kis G. 3-3, Zalánki, Bátori 2-2, Mezei, Younger 1-1

Az egyik fél hetedik pontjáig tartó párharc állása: 6-6


A két csapat elődöntőjének első felvonása rendkívül emlékezetesre sikerült, hiszen egy gólszegény 3-3-as végeredménnyel zárult összecsapást maratoni ötméteres párbajban az egriek nyerték meg, így egyetlen győzelemre kerültek a továbbjutástól.

Ezúttal úgy tűnt, elmaradnak a szokásos izgalmak, hiszen a Bajnokok Ligájában és a Magyar Kupában is címvédő szolnokiak másfél negyed után 5-1-re vezettek. A Tisza-partiak a folytatásban magabiztosan őrizték előnyüket, elsősorban az emberelőnyös helyzetek jobb használásának köszönhetően diadalmaskodtak magabiztosan a Bitskey Uszodában.

Dabrowski Norbertnek, az Eger vezetőedzőjének további nehézséget okoz, hogy Bedő Krisztiánt a zárónegyed közepén végleg kiállították, ami eltiltást von maga után, így a válogatott pólós kihagyja az elődöntő utolsó felvonását.


További eredmény:

a 9-12. helyért:
Metalcom-Szentes - PVSK Mecsek-Füszért 16-2 (5-0, 4-0, 3-1, 4-1)

A párharc állása: 6-6


Később:

az 5-8. helyért:
Debreceni VSE - MKB-Euroleasing-BVSC 19.30 (a párharc állása: 3-6)

a 9-12. helyért:
VasasPlaket-Kaposvári VK 19.30 (3-6)


Az együttesek a rájátszás első körébe magukkal vitték az alap- vagy a középszakaszban egymás ellen elért eredményeiket. Ezekkel együtt tartanak a párharcok az egyik fél hetedik pontjáig. Döntetlennel nem érhet véget mérkőzés, ha szükséges, büntetők következnek, a győztes minden esetben három pontot szerez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!