Férfi kézilabda BL - Győzött és harmadik lett csoportjában a Veszprém

Sport, 2017.03.11

A Telekom Veszprém házigazdaként 34-28-ra legyőzte a német Flensburg-Handewitt csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda BL - Veszprém- Flensburg-Handewitt A veszprémiek nyolc győzelemmel, két döntetlennel és négy vereséggel az A csoport harmadik helyén zárták a csoportkört, így a nyolcaddöntőben a B csoport hatodik helyezettjével találkoznak. Az vasárnap derül ki, hogy ez a horvát PPD Zagreb vagy a svéd Kristianstad lesz-e.

  • Eredmény,

férfi BL, csoportkör, 14. (utolsó) forduló, A csoport:
Telekom Veszprém - Flensburg-Handewitt (német) 34-28 (17-18)

a Veszprém gólszerzői: Ilic 9, Nilsson, Marguc, Lékai, Nagy L. 5-5, Sulic, Palmarsson 2-2, Iváncsik G. 1


A vendégcsapatot irányító svéd Ljubomir Vranjest üdvrivalgás fogadta a hazai szurkolók részéről, mivel - amint az február eleje óta hivatalos - nyártól ő lesz a Veszprém edzője és a magyar válogatott szövetségi kapitánya - mindkét poszton Javier Sabatét váltja. Azt pénteken jelentették be, hogy a Flensburg francia világbajnok irányítója, Kentin Mahé jövő nyáron szintén a magyar klubhoz igazol.

A veszprémi keretbe három és fél hónapot követően ezúttal tért vissza az izlandi Aron Pálmarsson, hiányzott viszont a beteg Ivan Sliskovic, valamint Marko Kopljar, Ancsin Gábor, Blaz Blagotinsek és Ligetvári Patrik.

A Bundesliga listavezetőjének gyors játékával és Mahé remek megmozdulásaival szemben nem volt ellenszere a házigazdának, de mivel hatékonyan támadott, eleinte nem alakult ki jelentős különbség a csapatok között. A Veszprém kétgólos vezetése után 5-1-es sorozatot produkált a Flensburg (8-10), és ezt követően magabiztosan őrizte előnyét (11-14).

Sabaté időkéréssel, illetve kapuscserével próbálkozott, utóbbi pedig eredményre vezetett, hiszen a Mikler Roland helyére beállt Mirko Alilovic remekül mutatkozott be (17-18).

A második felvonást öt perc alatt 4-0-s szériával indították a hazaiak, és a továbbiakban is jó iramban kézilabdáztak. Lékai Máté emberhátrányból, Iváncsik Gergő pedig egy gyors ellentámadás végén talált be, ekkor már négy gól volt a különbség (29-25). Alilovic továbbra is bravúrosan védett, csapattársai pedig hatékonyan céloztak a másik kapu előtt, így megérdemelt győzelemmel szerezték meg a csoport harmadik helyét.

A Flensburg legeredményesebb játékosa Holger Glandorf és a dán Rasmus Schmidt volt öt-öt találattal.


A csoport állása: 1. Barcelona (spanyol) 23 pont/13 mérkőzés, 2. Paris Saint-Germain (francia) 22/13, 3. Telekom Veszprém 18/14, 4. Flensburg-Handewitt 15/14, 5. THW Kiel (német) 12/13, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8/13, 7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 6/13, 8. Kadetten Schaffhausen (svájci) 2/13


szerdán játszották:
B csoport: Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 24-30 (12-14)


Az állás: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont/13 mérkőzés, 2. Vive Tauron Kielce (lengyel) 18/14, 3. MOL-Pick Szeged 17/14, 4. Rhein-Neckar Löwen 17/14, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 14/15, 6. PPD Zagreb (horvát) 9/14, 7. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 9/14, 8. IFK Kristianstad (svéd) 8/13


Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol. Az A és a B csoport győztese a negyeddöntőbe kerül, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják a szereplésüket. A párharcok első mérkőzéseit március 22. és 26. között, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Veszprém- Flensburg-Handewitt Férfi kézilabda BL - Veszprém- Flensburg-Handewitt Férfi kézilabda BL - Veszprém- Flensburg-Handewitt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!