Férfi kézilabda Eb-selejtező - Csütörtökön biztossá válhat a magyarok továbbjutása - ELŐZETES

Sport, 2017.06.14

Csütörtökön biztossá válhat a magyar férfi kézilabda-válogatott továbbjutása az Európa-bajnoki selejtezőcsoportból.

Amennyiben Javier Sabaté szövetségi kapitány együttese nyer az 1. csoportban sereghajtó Lettország vendégeként, az olimpiai bajnok Dánia pedig az erőviszonyoknak megfelelően legyőzi Hollandiát, akkor a magyar csapat kijut a januári, horvátországi tornára.

"Természetesen két pont a cél. A lett válogatott az őszi, nyíregyházi mérkőzéshez képest változott, hiszen ezúttal ott lesz a keretben a német Leipzig játékosa, Aivis Jurdzs, és a fehérorosz Meskov Breszt óriási átlövője, Dainis Kristopans is" - nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Javier Sabaté.

A magyar válogatottól vasárnap búcsúzó szakvezető hozzátette, a feszes védekezés lehet a győzelem kulcsa a Valmierában sorra kerülő találkozón, amelyen Nagy László csapatkapitány nem szerepel. A jobbátlövő a szezon végén nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy két mérkőzésen is pályára lépjen, így a kapitány a vasárnapi, hollandok elleni veszprémi találkozón számít a játékára.


Férfi Európa-bajnoki selejtező,

az 1. csoport heti programja:
Hollandia-Dánia, szerda 19.30
Lettország-Magyarország, csütörtök 18.35
Magyarország-Hollandia, vasárnap 19.15
Dánia-Lettország, vasárnap 20.15

A csoport állása: 1. Dánia 7 pont, 2. Magyarország 5, 3. Hollandia 4, 4. Lettország 0

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb harmadikja jut ki a januári horvátországi Európa-bajnokságra.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!