Férfi kézilabda Eb-selejtező - Sabaté kapitány győzelemmel búcsúzott

Sport, 2017.06.18

A magyar férfi kézilabda-válogatott - Javier Sabaté szövetségi kapitány utolsó mérkőzésén - 35-30-ra legyőzte Hollandiát az Európa-bajnoki selejtezősorozat utolsó, vasárnapi játéknapján.

Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy a magyar együttes az olimpiai bajnok Dánia mögött a második helyen végez csoportjában, így ott lesz a januári, horvátországi Európa-bajnokságon.


Eredmény,

férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 6. (utolsó) forduló:
Magyarország-Hollandia 35-30 (16-13)
------------------------------------
a magyar gólszerzők: Győri 10, Bánhidi 6, Iváncsik T., Juhász Á., Lékai, Vilovski, Bodó 3-3, Ancsin, Nagy L., Tóth A., Szita 1-1


A találkozóra elővételben minden jegy elkelt, így méltó körülmények között, remek hangulatban búcsúzhatott el a válogatottól a kapus Fazekas Nándor, valamint Javier Sabaté szövetségi kapitány, aki 21. alkalommal, egyben utoljára irányította a csapatot.

Meglátszott a tétnélküliség a meccsen, mert bár mindkét együttes igyekezett, a kivitelezésbe többször hiba csúszott támadásban és védekezésben is. Az első felvonásban a magyaroknak voltak kimondottan jó időszakaik, ugyanakkor három büntetőt és több helyzetet is elhibáztak, valamint a védekezésük is vegyes képet mutatott. A szünetben mégis magabiztosan vezettek három találattal a házigazdák.

A találkozó szünetében a magyar szövetség elbúcsúztatta a pályafutását befejező Gulyás Pétert, aki 111 alkalommal szerepelt a válogatottban.

A második félidőben eleinte még nagyobb fölényben kézilabdáztak a vendéglátók, akiknél a fiatal játékosok sok lehetőséget kaptak. Közülük a Balatonfüredről idén nyáron Veszprémbe igazoló Győri Mátyás szerezte a legtöbb gólt, tízszer talált be.

A hollandok a hajrában felzárkóztak, de a magyar siker nem forgott veszélyben.

Javier Sabaté 13 győzelemmel, egy döntetlennel és hét vereséggel zárt a magyar válogatott szövetségi kapitányaként. Irányításával a csapat kijutott a januári franciaországi világbajnokságra - amelyen negyeddöntős volt -, illetve a jövő évi horvátországi kontinenstornára.

Az Európa-bajnokság csoportbeosztását pénteken Zágrábban készítik el.


később:
Dánia-Lettország 20.15
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!