Férfi kézilabda Eb - A macedónok legyőzték a világbajnoki bronzérmes szlovénokat

Sport, 2018.01.13

Macedónia válogatottja meglepetésre egy góllal legyőzte a világbajnoki bronzérmes Szlovénia csapatát a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, szombaton Zágrábban.

Az első félidő némi túlzással Ziga Mlakar, illetve Kiril Lazarov gólpárbaját hozta, a szlovén jobbátlövő négy, a macedón pedig öt találatig jutott a szünetig, amikor döntetlen volt az állás. A macedónok egyszer sem vezettek az első felvonás során, sőt a hajrában már háromgólos hátrányban voltak, végül mégis sikerült egyenlíteniük (11-11).

A második játékrész elején aztán magukhoz ragadták az irányítást, és egy - összességében - 7-0-s sorozattal négy góllal elhúztak (15-11). Ekkor már a vb-bronzérmesnek kellett visszakapaszkodnia, és sikerrel is járt (21-20). A macedónoknak erre is volt válaszuk, és mivel az utolsó három és fél percben egyik oldalon sem esett gól, meglepetésre megnyerték a kiélezett, izgalmas találkozót.

A Telekom Veszprém macedón játékosa, Dejan Manaszkov nyolc góllal a mezőny legeredményesebb tagjának bizonyult, Lazarov hét találattal zárt. A másik oldalon a szintén veszprémi Blaz Blagotinsek három, Gasper Marguc pedig két gólt dobott.


Eredmények, csoportkör, 1. forduló:

C csoport, Zágráb:
Macedónia-Szlovénia 25-24 (11-11)

korábban:
Németország-Montenegró 32-19 (17-9)


D csoport, Varasd:

korábban:
Spanyolország-Csehország 32-15 (16-9)

később:
Magyarország-Dánia 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!