Férfi kézilabda Eb - Sterbik: lehet, hogy a döntőben többre leszek képes

Sport, 2018.01.26

A spanyol válogatott Sterbik Árpád három büntetőt is kivédett a horvátországi férfi kézilabda Európa-bajnokság pénteki elődöntőjében a franciák ellen, de reményei szerint a vasárnapi fináléban még többre lesz képes.

A világbajnok francia csapat legyőzése (27-23) után a vajdasági születésű játékos felidézte, hogy Gonzalo Pérez de Vargas sérülése miatt csütörtök délelőtt fél 11-kor szóltak neki telefonon, hogy szükség van rá, és este a repülőtérről egyenesen a zágrábi sportcsarnokba vitték edzésre. Az elődöntőben éppen ezért csak a hétméteresek hárítását bízták rá, ő pedig öt lövésből hármat meg is fogott.

"Nem volt könnyű dolgom, mert sokat kihagytam, ezért reális, hogy nem tudtam sokat hozzátenni a meccshez, de lehet, hogy vasárnap már többre leszek képes. Fejben is nehéz dolog úgy beugrani egy tornára, hogy a legutóbbi mérkőzésemet december 14-én játszottam" - nyilatkozta a Vardar Szkopje játékosa.

A Bajnokok Ligája-címvédő macedón csapat két edzője közül Raúl González a macedón, David Davis pedig az orosz válogatottat készítette fel a közelmúltban, a keret tagjai közül pedig csak három kapus és három mezőnyjátékos maradt a klubnál az Európa-bajnokság, illetve a világbajnoki előselejtezők miatt, ezért Sterbiknek különösen nehéz dolga volt az elmúlt hetekben.

A négy góllal megnyert mérkőzésről elmondta, védekezésben agresszívak voltak, ezért a franciák nem tudtak tiszta lövőhelyzeteket kialakítani. Ugyancsak fontos összetevője volt a sikernek, hogy rendre megszakították ellenfelük támadásait, saját akcióik többségét viszont góllal fejezték be, így a világbajnoki címvédő nem tudott gyors kontrákat vezetni.

"A második félidőben elfogyott az erő, elfogyott az ötlet, kezdtünk bajba kerülni, de szerencsénk is volt, így meg tudtuk őrizni az előnyünket" - tette hozzá.

A kapus úgy fogalmazott, pályára lép a vasárnapi döntőben is, hacsak Pérez de Vargast "valami varázslattal meg nem gyógyítják", mert sérült társának 10-14 napos kihagyást jósoltak az orvosok.

Sterbik elárulta, hogy legutóbb tavaly májusban járt Spanyolországban, amikor ugyancsak Gonzalo Pérez de Vargas sérülése miatt volt rá szüksége a válogatottnak.

A vajdasági Adáról származó kézilabdázó a jugoszláv válogatottal 1999-ben és 2001-ben is világbajnoki bronzérmes volt, 2008 óta azonban a spanyol nemzeti csapatban szerepel, amellyel 2013-ban világbajnok, 2011-ben bronzérmes, 2016-ban pedig Európa-bajnoki döntős volt.

A négyszeres BL-győztes kapus 2001 és 2004 között már volt a Veszprém játékosa, és idén nyáron visszatér a magyar klubhoz.

Amint azt kifejtette, a Vardarral tavasszal is szeretnék folytatni jó szereplésüket, megőrizni első helyüket BL-csoportjukban, annak viszont kimondottan nem örülne, ha a négyes döntőbe jutásért összekerülnének a Telekom Veszprémmel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!