Férfi kézilabda Eb - Szerbia továbbra is nyeretlen

Sport, 2018.01.14

Továbbra is nyeretlen a szerb válogatott a Horvátországban zajló férfi kézilabda Európa-bajnokságon, miután öt góllal kikapott Svédország csapatától a csoportkör második fordulójában, vasárnap Splitben.

Albin Lagergren vezérletével remekül kezdtek a svédek (8-3), akik a folytatásban szinte minden posztról betaláltak, így előnyük nem csökkent a szünetig (16-10). A folytatásban sokáig őrizte a különbséget a skandináv csapat, és bár a meccs hajrájában felzárkózott Szerbia, az egyenlítésre nem volt esélye. A svédek a végjátékban megszerezték kétezredik góljukat a kontinenstornák történetében

A poreci B csoportban az osztrákok beállóját, Wilhelm Jelineket már a hetedik percben végleg kiállították egy súlyos szabálytalanság miatt, csapata ennek ellenére a huszadik percig jól tartotta magát (7-9). A világbajnoki címvédő franciák a hajrában Kentin Mahé és Nadim Remili góljaival elléptek, így a szünetben megnyugtató különbséggel vezettek (17-12).

A játék képe a második felvonásban sem változott, a francia együttes csak annyit adott ki magából, amennyi a magabiztos sikerhez feltétlenül szükséges volt (33-26). A mezőny legeredményesebb játékosa a Barcelona balátlövője, Timothey N'Guessan volt hét találattal.

Eredmények, csoportkör, 2. forduló:

-----------------------------------

A csoport, Split:
Svédország-Szerbia 30-25 (16-10)

később:
Izland-Horvátország 20.30


B csoport, Porec:
Franciaország-Ausztria 33-26 (17-12)

később:
Norvégia-Fehéroroszország 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!