Férfi kézilabda EHF Kupa - A Tatabánya legyőzte a Koldingot

Sport, 2017.03.04

A Tatabánya 28-26-ra legyőzte a dán KIF Kolding csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének harmadik fordulójában, szombaton Győrben.

A Tatabánya csapatkapitánya, a válogatott jobbszélső Harsányi Gergely térdsérülés miatt ezúttal sem léphetett pályára, a vendégektől pedig az olimpiai bajnok kapus, Niklas Landin hiányzott.

A találkozót azért rendezték a győri Audi Arénában, mert a tatabányai sportcsarnok nem felel meg az európai szövetség követelményeinek.

Eredmény:

férfi EHF Kupa, csoportkör, 3. forduló, C csoport:
Grundfos Tatabánya KC-KIF Kolding (dán) 28-26 (13-12)
--------------------------------------------------------
a legeredményesebb játékosok: Grigoras 8, Bozovic 6, Ilyés 5, illetve Igropulo 8, Mindegía 6. Peschardt 4


Eleinte pontatlanul céloztak a magyar csapat játékosai, ráadásul a szezon végén visszavonuló dán kapus, a 41 éves Kasper Hvidt remekül védett. A vendégek minden labdaeladást gyors ellentámadással és góllal büntettek, később viszont felpörgött a Tatabánya, és Székely György is egyre több lövést megfogott.

A folytatásban felváltva születtek a találatok, majd a Veszprém korábbi sikeredzője, a Koldingot irányító Carlos Ortega időt kért. Ezt követően újra több ziccert elrontottak a hazaiak, akik a szünetben így is egy góllal jobban álltak (13-12).

A második felvonás kezdetén mindkét kapus bravúrokat mutatott be, de Hvidt előtt hatékonyabban működött a védelem. Hiába kézilabdázott szervezetten a Tatabánya, mivel számos könnyű helyzetet elhibázott, nem tudott jelentős előnybe kerülni (19-17).

A Szeged korábbi irányítója, a spanyol Niko Mindegía vezérletével jól tartotta magát a Kolding, a magyar csapat legjobbja pedig a román Cosmin Grigoras volt ebben az időszakban. Az izgalmas hajrában addigi legjobb játékát nyújtotta a Tatabánya, és megérdemelten nyert két góllal.

Vladan Matic vezetőedző csapata legközelebb jövő szombaton lép pályára az EHF Kupában, amikor éppen a Kolding vendége lesz Horsensben.


A csoport állása: 1. SC Magdeburg (német) 5 pont, 2. Tatabánya 4, 3. KIF Kolding 3, 4. Makkabi Castro Tel Aviv (izraeli) 0

A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!