Férfi kézilabda EHF Kupa - Győzelemmel kezdte a csoportkört a Tatabánya

Sport, 2017.02.08

A Tatabánya 27-24-re legyőzte a Makkabi Tel-Aviv csapatát a férfi kézilabda EHF Kupa csoportkörének első fordulójában, szerdán.

A Tatabánya csapatkapitánya, a magyar válogatott tapasztalt jobbszélsője, Harsányi Gergely sérülés miatt nem lépett pályára a találkozón, amelyet a győri Audi Arénában rendeztek, a tatabányai sportcsarnok ugyanis nem felel meg az európai szövetség követelményeinek.

Az oldalvonal mellett a Pick Szeged két korábbi vezetőedzője, az egyaránt szerb Vladan Matic és Dragan Djukic nézett farkasszemet egymással, előbbi a Tatabánya, utóbbi pedig az Izraelben bajnoki címvédő, és jelenleg százszázalékos teljesítménnyel listavezető Makkabi trénereként.


Eredmény:

férfi EHF Kupa, csoportkör, 1. forduló, C csoport:
Grundfos Tatabánya - Makkabi Tel-Aviv (izraeli) 27-24 (12-10)
--------------------------------------------------------------


Mindkét csapat jól védekezett a meccs elején, így az első félidő feléig csak nyolc gól született (5-3). A folytatásban is szorosan alakult az állás, a magyar együttes magabiztosan őrizte előnyét, de háromgólosnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani.

Az első felvonás hajrájában 12-9-re vezetett a Tatabánya, de Chen Pomeranz vezérletével a 35. percre fordítottak a vendégek (12-13). A továbbiakban jó ideig felváltva vezettek a csapatok, majd a Makkabi időkérése után három gyors tatabányai ellentámadás következett, amelyet a montenegrói Milos Vujovic mindannyiszor góllal fejezett be (25-21).

Az izraeli együttes több mint nyolc percig nem dobott gólt, ennek is köszönhetően a magyar csapat végül három találattal győzött (27-24).

Hazai oldalon hét góllal Vujovic, a vendégek részéről pedig tíz találattal Pomeranz volt a legeredményesebb játékos.

A C csoportban a dán KIF Kolding és a német SC Magdeburg szerepel még, a magyar együttes jövő vasárnap a németek otthonában folytatja szereplését. A kvartettből az első kettő jut a negyeddöntőbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!