Férfi kosárlabda Eb - A román kapitány szerint csapata eddig tisztességesen helytállt

Sport, 2017.09.06

A román férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata eddig tisztességesen helytállt az Európa-bajnokságon.

Marcel Tenter a magyar válogatottól elszenvedett vereség utáni nyilatkozatában, amelyet a ProSport.ro portál idézett, úgy vélte: a román válogatott sok jó helyzetet alakított ki a magyarok ellen, de az elpuskázott lehetőségek megbosszulták magukat. A szakvezető szerint a magyar csapat győzelme "két játékoson állt" - utalt Vojvoda Dávid és Hanga Ádám teljesítményére. Nehezményezte, hogy csapata nem használta ki megfelelően a számára megítélt büntetődobásokat, de úgy értékelte, hogy tanítványai sokat dolgoztak, s ezért elismerés illeti őket.

A GSP.ro sportportál Vlad Moldoveant, a román válogatott játékosát idézte, aki szerint az Eb elején túl nehéz ellenfelekkel találkoztak, és az elszenvedett vereségek miatt nagyon mélyre süllyedt a csapat morálja. "De most megmutattuk, hogy jól is játszhatunk az olyan csapatok ellen, amelyek a mi szintünkön vannak" - utalt a román-magyar mérkőzésre.

Andrei Mandache csapatkapitány a mérkőzés után a román közszolgálati televíziónak nyilatkozva sajnálatosnak tartotta, hogy csak ennyire futotta erejükből, és - ahogy fogalmazott - "nem tudtak örömet szerezni a termet megtöltő csodálatos közönségnek".

A ProSport szerdán arról is beszámolt, hogy a magyarok elleni kosárlabda-meccsen megdőlt a romániai beltéri csapatsport-rendezvények nézőrekordja. A mérkőzésre 9121 jegyet adtak el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!