Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Férfi kosárlabda Eb - Kiállították a Madách téren a trófeát

Sport, 2017.06.08

A budapesti Madách téren állították ki csütörtökön a szeptemberi férfi kosárlabda Európa-bajnokság trófeáját, amely két napra érkezett Magyarországra.

A Nyikolaj Szemasko Kupát szerdán az Alba Fehérvár-Falco KC Szombathely férfi bajnoki döntő első mérkőzésén nézhették meg az érdeklődők Székesfehérváron. Csütörtökön délután Budapest belvárosában állították ki az ereklyét, ahol a Budaörsi Vivace Táncegyesület cheerleader produkcióját és a FaceTeam akrobatikus kosárbemutatóját is megtekinthették a látogatók. A szórakoztató programokon túl óránként nyereményjátékok is várták a sportág szerelmeseit.

A trófea áprilisban indult kontinentális körútra Rigában, és augusztus végéig mind a 24 Eb-résztvevő országba eljut. A tavaly bemutatott új kupa a harmadik az Eb-k történetében, az előzőt a spanyol válogatott emelhette a magasba utoljára a 2015-ben megszerzett aranyérem után.

A szovjet Nyikolaj Szemasko a nemzetközi szövetségben 1960-tól alelnökként, míg az európai tagszervezetben 1967-től elnökként dolgozott 1976-os haláláig, 2007-ben pedig beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába.

A magyar válogatott a spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze a kolozsvári Polyvalent Csarnokban. A 40. Eb augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra az utóbbi városban kerül sor.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!