Férfi kosárlabda EK - A Szolnok legyőzte a Rigát

Sport, 2014.11.26

A Szolnoki Olaj 96-84-re legyőzte szerdán Debrecenben a lett Riga együttesét a férfi kosárlabda Európa Kupa hetedik fordulójában, ezzel életben maradtak továbbjutási reményei.

Férfi kosárlabda Európa Kupa - Szolnoki Olaj - Riga
  • Eredmény, 7. forduló, D csoport:
Szolnoki Olaj-Riga (lett) 96-84 (26-22, 25-17, 20-14, 25-31)
a magyar csapat legjobb dobói: Lóránt 19, Vojvoda 18, Brkic 14


Az európai második vonalnak számító Európa Kupában debütáló szolnokiak 1/5-ös győzelmi mérleggel várták a hetedik fordulót, akárcsak az őket odahaza októberben 71-61-re verő lett gárda. A találkozó tétje tehát az volt, hogy a győztes csapatnak 2/5-ös mutatójával még marad esélye a hatos csoportban az első négy között végezni, azaz a legjobb 32-be kerülni. Az 1/6-os mérlegű vesztes ugyanakkor lemondhat továbbjutási reményeiről.

Dragan Aleksic vezetőedző sérülés miatt nem számíthatott Keller Ákosra és Lazeric Jonesra, ugyanakkor a napokban szerződtetett amerikai Teddy Gipson már rendelkezésre állt, Vojvoda Dávid pedig a Zadarnak szórt 36 pontja után a hétvégi forduló legjobbja lett az Adria Ligában.

A Szolnok az első két negyedben leginkább kiváló távoli kísérleteinek köszönhetően uralta a találkozót, Vojvoda, Wittmann, Lóránt és Brkic is elképesztő hatékonysággal dobott a hárompontos vonalon kívülről. A folytatásban a magyar csapatnak nem kellett rohannia, megfontoltan és nyugodtan játszhatott és így végül összességében rendkívül könnyedén diadalmaskodott.

A Szolnok egy hét múlva a szlovén Olimpija Ljubljanához látogat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!