Férfi ökölvívó-vb - Harcsa Zoltántól várja a legtöbbet a kapitány - ELŐZETES

Sport, 2017.08.24

Három magyarral a mezőnyben kezdődik meg pénteken a hamburgi férfi ökölvívó-világbajnokság, melyen ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány Harcsa Zoltántól várja a legjobb szereplést.

A 85 ország 279 versenyzőjét felvonultató vb-re a júniusi harkivi Európa-bajnokságon lehetett részvételi jogot szerezni, s a magyar válogatottból ez Harcsa (75 kg) mellett a mindössze 19 éves Kovács Richárdnak (64 kg) és a 22 esztendős Hámori Ádámnak (91 kg) sikerült. Utóbbi kettő újoncnak számít, előbbi ugyanakkor 24 éves kora ellenére már negyedik világbajnokságán vesz részt, s a szakvezető abban bízik, hogy ezúttal megszerzi első vb-érmét.

Balzsay úgy látja, a kétszeres Eb-harmadik, Európa Játékok-bronzérmes Harcsának a tapasztalata és meccsrutinja megvan ahhoz, hogy eljusson a legjobb négyig, míg a két fiatal képes lehet egy-két mérkőzést nyerni.

A kapitány a magyar szövetség tájékoztatása szerint elégedett volt a felkészüléssel, melynek utolsó szakaszát Tatán töltötte trió, ahol az utolsó előtti héttől csatlakozott hozzá a Dominikai Köztársaság négyfős vb-csapata is. Balzsay szerint kiváló lehetőség volt a közép-amerikaiak ellen kesztyűzni, ugyanis remek bokszolókkal utaznak a vb-re, akiknek teljesen más a stílusuk, mint az európaiaké.

"Nekem a csapattal szemben az az elvárásom, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot, és úgy jöjjön le a szorítóból, hogy nem maradt benne egyetlen másodperc sem" - mondta el saját elvárásait Erdei Zsolt, a magyar szövetség elnöke. - "Olyasmit nem szeretnék látni, hogy az illető egy vesztes meccs után úgy távozik a ringből, hogy még benne maradt egy-két menetre való energia."

A vb hivatalos programterve alapján mindhárom magyar már a pénteki első napon ringbe lép, ugyanis 64 kg-ban, 75-ben és 91-ben is 12-12 selejtezős meccset rendeznek majd, s csak a négy-négy kiemelt lesz szabadnapos ekkor. A vb a jövő szombati döntőkkel zárul majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!