Férfi röplabda NB I - Megvédte bajnoki címét a Kaposvár

Sport, 2017.04.04

A Kaposvár megvédte bajnoki címét a férfi röplabda NB I-ben, mivel a döntő utolsó, ötödik mérkőzésén házigazdaként 3-2-re legyőzte a Pénzügyőr csapatát kedden.

A somogyiak 18. bajnoki aranyérmüket ünnepelhették, ezzel megerősítették helyüket az örökrangsor élén.


Eredmény, férfi NB I, döntő, 5. mérkőzés:

-----------------------------------------
FINO Kaposvár SE-Pénzügyőr SE 3-2 (23, 21, -21, -24, 11)

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-2 a Kaposvár javára.


Telt ház fogadta a csapatokat a finálé utolsó mérkőzésén. Az első szettben végig rendkívül szoros volt az állás, a vendég fővárosiak 19-16-ra vezettek, de az izgalmas hajrában a somogyiak fordítottak.

A második játszmában többet hibázott támadásban a Pénzügyőr, a Kaposvár hatékonyabban sáncolt, és némileg magabiztosabban nyert. A folytatásban jelentősen javultak a vendégek szervái, támadásai, és szinte végig vezetve szépítettek.

A negyedik felvonás hasonlóan szorosan és izgalmasan alakult, mint az első, minden játékelemben szinte azonos teljesítményt nyújtott a két csapat, a valamivel magabiztosabb budapestiek nagy csatában egyenlítettek.

Az utolsó, ötödik szettet jobban kezdte a Kaposvár, jelentős előnyt alakított ki (13-6), a Pénzügyőr felzárkózott, de Nagy József centerütésével lezárult a 2 óra 20 percig tartó összecsapás.

A mezőny legeredményesebb játékosa a kaposváriak csapatkapitánya, Dávid Zoltán volt 27 ponttal, a vendégeknél Szalai Szabolcs 21, Bagics Balázs 19 ponttal zárt.

"Ez egy igazi döntő volt, remek hangulattal, komoly fordulatokkal. Amikor igazán kellett, a helyén volt a szívünk és az eszünk is. Boldogok vagyunk, gratulálok a fiúknak, és köszönet mindenkinek, aki segítette a munkánkat" - mondta Demeter György, a Kaposvár vezetőedzője a klub honlapja szerint.

"A mai mérkőzésen is bizonyítottuk, hogy szívvel-lélekkel tudunk küzdeni, és nem ismerünk elveszett labdát, reménytelen helyzetet. Kétszer is felálltunk a padlóról, az ötödik játszma pedig a kaposváriaknak sikerült jobban. Gratulálok a bajnoki címükhöz, mi pedig jövőre szeretnénk bajnokok lenni!" - értékelt Weczera Csaba, a Pénzügyőr trénere.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!