Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Botlott és nehéz helyzetbe hozta magát az OSC

Sport, 2017.03.22

Az OSC nagy meglepetésre csak 5-5-ös döntetlent ért el a vendég német Spandau ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája főtáblás csoportküzdelmeinek 8. fordulójában. Az újbudai együttesnek így bravúrra van szüksége ahhoz, hogy a következő két mérkőzésen kiharcolja a továbbjutást.



Eredmény, BL, főtábla, A csoport, 8. forduló:

A csoport:
A-Híd OSC Újbuda - Spandau (német) 5-5 (1-1, 3-1, 1-2, 0-1)
-----------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Seman 2, Zalánki, Salamon, Kovács G.


Vincze Balázs együttesének nyernie kellett volna ahhoz, hogy pontszámban utolérje a harmadik helyen álló Bresciát, a nyitónegyedben mutatott nehézkes játéka után a magyar csapat a második játékrészben már a papírformának megfelelően vízilabdázott és kétgólos előnnyel fordult a nagyszünetben.

Ezt követően azonban rendkívül görcsössé vált az OSC, a vendégek kapujában pedig Baksa László kitűnően védett, és többek között neki is köszönhetően pontot raboltak a berliniek.


korábban:
Szolnoki Dózsa-Közgép - Brescia (olasz) 8-4 (2-2, 3-1, 1-1, 2-0)

A csoport másik mérkőzésén:
Nice (francia)-Olympiakosz (görög) 8-12 (1-3, 2-4, 2-1, 3-4)

A csoport állása: 1. Szolnoki Dózsa-Közgép és Olympiakosz 22-22 pont, 3. Brescia 11, 4. A-Híd OSC Újbuda 9 , 5. Spandau 4, 6. Nice 0


később:

B csoport:
Pro Recco (olasz) - ZF-Eger 20.30


A BL főtábláján 12 csapat küzd egymással két csoportban. A budapesti döntőnek rendezőként automatikusan résztvevője a Szolnok, rajta kívül az A csoportból még két gárda juthat tovább, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott - az április 26-án záruló főtáblás szakaszt követően - a hatcsapatos fináléban, az úgynevezett Final Sixben, amelynek május 25. és 27. között a Duna Aréna ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!