Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Fontos meccset nyert Hannoverben az Eger

Sport, 2017.03.01

Nagy lépést tett előre az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában a budapesti hatos döntőbe vezető úton, miután a főtábla csoportkörének szerda esti, 7. fordulójában győzött Hannoverben.



Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 7. forduló:
Waspo Hannover (német) - ZF-Eger 11-12 (2-4, 4-3, 3-3, 2-2)
-----------------------------------------------------------
a magyar csapat gólszerzői: Hosnyánszky, Cuk 3-3, Hárai 2, Vapenski, Kovács, Bedő, Erdélyi 1-1


A vezetést a német együttes szerezte meg, válaszul azonban egymás után négy egri gól következett. Aztán viszont - már a második negyedben - 2-5-ről fokozatosan felzárkózott a magyarhoz hasonlatosan délszláv pólósokat is foglalkoztató hazai gárda, amely előbb egyenlített, majd 6-5-re fordított. A hevesi alakulat azonban gyorsan és jól reagált: még a nagyszünet előtt visszavette a vezetést (6-7).

A harmadik negyedben többször is döntetlenre álltak a felek, a záró játékrész viszont egri előnyel (9-10) indult. Ebben a nyolc percben a triplázó olimpiai és világbajnok Hosnyánszky Norbert bombájával kétgólosra nőtt a különbség, de a hazaiak újfent egalizáltak (11-11). Milos Cuk harmadik találata azonban már döntőnek bizonyult, mert újabb egyenlítésre nem futotta a Hannover erejéből, az Eger 12-11-re nyert.

A május 25. és 27. között a Duna Arénában esedékes Final Sixbe, vagyis a hatcsapatos döntőbe a B csoport három legjobb csapata jut be, az Eger pillanatnyilag a harmadik helyet foglalja el.


A csoport további mérkőzésein:
Jug Dubrovnik (horvát)-Partizan Beograd (szerb) 21-9 (6-3, 6-2, 4-1, 5-3)
CNA Barceloneta (spanyol)-Pro Recco (olasz) 6-11 (1-5, 2-2 0-3, 3-1)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Pro Recco 21 pont, 2. Jug Dubrovnik 14, 3. ZF-Eger 12, 4. CNA Barceloneta 8, 5. Hannover 3, 6. Partizan Beograd 1


Mivel a Szolnok - rendezőként - alanyi jogon továbbjutó, rajta kívül ebből a hatosból két csapat válik a Final Six tagjává, míg a B-ből a legjobb három lehet majd ott a hatcsapatos fináléban, amelynek május 25. és 27. között Budapest ad otthont.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!