Férfi vízilabda Final Six - A Jug Dubrovnik az első döntős

Sport, 2017.05.26

Elsőként a címvédő Jug Dubrovnik jutott a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjének fináléjába.

A horvát csapat a pénteki játéknap második mérkőzésén nagy csatában 10-9-re győzte le a sorozat nyolcszoros győztesét, az olasz Pro Reccót.


Eredmény:

elődöntő:
Jug Dubrovik (horvát)-Pro Recco (olasz) 10-9 (4-2, 2-2, 3-4, 1-1)
-----------------------------------------------------------------
gólszerzők: Loncar, García-Gadea 2-2, Jokovic, Vrlic, Obradovic, Benic, Markovic, Perrone 1-1, illetve Filipovic 4, Sukno 2, Ivovic, Di Fulvio, Pavlicevic 1-1


A két csapat között egy éve a margitszigeti elődöntőben egy rendkívül izgalmas mérkőzésen 10-10 után ötméteresek döntöttek a Jug javára.

Ezúttal óriási védekezési csata alakult ki az első percekben, rengeteg blokk és könnyű védés volt mindkét oldalon, a játékosok kényesen ügyeltek arra, nehogy emberelőnyt harcolhasson ki az ellenfél. A Jug végül a Recco világklasszis kapusának, Tempestinek a segítségével került előnybe, majd megúszásból duplázta meg azt. Az olaszok elpuskázták a találkozó első emberfórját, a Jug azonban egy gyönyörűen megkomponált akció végén értékesítette a sajátját, ezzel - akárcsak egy nappal korábban az Olympiakosz ellen - hamar jelentős előnybe került. Az olasz csapat Ivovic révén fórból iratkozott fel az eredményjelzőre, de a túloldalon Obradovic dupla előnyből állította vissza a különbséget. Az olasz csapat húsz másodperccel a negyed vége előtt büntetőből zárkózott fel.

A második játékrészből közel három perc telt el gól nélkül, amikor Di Fulvio úszott keresztbe, majd egy zseniális csellel elsüllyeszttette Bijacot, mielőtt a hálóba lőtt. A Dubrovnik egy szép emberelőny-értékesítéssel talált a hálóba, a túloldalon a legjobb európai férfi vízilabdázónak járó elismerést csütörtökön átvevő Filipovic mutatta be hajszálpontos pattintással, mivel is érdemelte ki a kitüntető címet. Másfél perccel a vége előtt egy Recco-hibát - egyszerűen az úszó játékostársa mögé passzolt az egyik olasz - büntetett García-Gadea.

A Recco a nagyszünet után sorozatban három emberfórját értékesítette, míg védekezésben gyakorlatilag hibátlan teljesítményt nyújtott, ezzel pillanatok alatt átvette a vezetést. Viekoslav Kobescak időkéréssel rendet tett játékosai fejében, akik egyenlítettek is, majd Loncar révén újra megszerezték a vezetést. A Jug nagyon mélyről támadt fel, s García-Gadea átlövésével újra kettővel ment. Két másodperccel a dudaszó előtt Filipovicot hagyták érthetetlenül egyedül, aki élt is a lehetőséggel.

A zárófelvonás Perrone góljával indult, a Recco kapujából ekkor leültették Tempestit és Volarevic úszott a helyére. A túloldalon a találkozón fokozatosan beinduló Filipovic lőtt újabb bombagólt. Másfél perccel a vége előtt az egyenlítésért támadott a Recco, de kontrát ítéltek a játékvezetők. Az ellentámadásból nem lett semmi, így jöhettek újra az olaszok, ráadásul emberelőnyt kaptak, de hihetetlen módon éppen a mérkőzés legjobbja, Filipovic volt az, aki egy igazi bomba helyett a bizonytalan ejtést választotta, a labda pedig a felső lécen csattant. Ez azt jelentette, hogy a Jug újra elbúcsúztatta a Reccót és készülhet a fináléra.

Az esti elődöntőben a Szolnoki Dózsa-Közgép és a ZF-Eger csap össze.

A szombati programra a helyszíni tájékoztatás szerint még 1500 jegy kapható a 12 ezer férőhelyes Duna Arénába.


Korábban:

az 5. helyért:
Brescia (olasz)-Olympiakosz (görög) 8-5 (2-2, 3-0, 1-1, 2-2)


Pénteken játszották:

az elődöntőbe jutásért:
ZF-Eger - Brescia (olasz) 6-4 (2-2, 1-1, 1-1, 2-0)
Jug Dubrovnik (horvát)-Olympiakosz 11-8 (3-1, 4-1, 3-5, 1-1)


A további program:

elődöntő:
Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 20.30

szombat:

a 3. helyért:
Pro Recco - Szolnoki Dózsa-Közgép/ZF-Eger 15.15

döntő:
Jug Dubrovnik - Szolnoki Dózsa-Közgép/ZF-Eger 16.45
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!