Férfi vízilabda világliga - Märcz Tamás keretet hirdetett a hollandok ellen

Sport, 2018.03.06

Fiatalabb kerettel készül majd a hollandok elleni, március 20-án sorra kerülő világliga mérkőzésre Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.    

A Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának hétfő esti beszámolója szerint a szakember tizennégy játékost hívott meg, s a debreceni találkozó előtt két napig gyakorol majd együtt a társaság.

Az együttesbe ezúttal nincs ott a tavalyi hazai rendezésű világbajnokság legértékesebb játékosa, Vámos Márton.

"Szeretném a csapatot nehezebb helyzetbe hozni. Marci szerepe ugyanis nagyon meghatározó, sokszor olyan helyzetből is eredményesek vagyunk, ami nem feltétlenül kidolgozott helyzet, kvalitása azonban átlendíti egy-egy nehéz helyzetben a csapatot. Tekintettel arra, hogy bármikor bármi megtörténhet, ő sem lesz feltétlen mindig a vízben, muszáj erre is felkészíteni a csapatot" - indokolt Märcz Tamás.

A magyarok simán, 13-6-ra nyertek Hollandiában, így egyértelműen a mérkőzés esélyesei, ezért a szövetségi kapitány bátran kísérletezhet.

"Felhasználom a mérkőzést arra, hogy kicsit fiatalabb, bátrabb csapatot dobunk majd harcba. Vannak, akik újra, vagy először vannak a keretben, és az utóbbi időben folyamatosan jó teljesítményt nyújtanak a klubjukban" - fogalmazott a szakember.

A magyar válogatott a hollandok után a spanyolokat győzte le, így két fordulót követően százszázalékos a sorozatban. A Szuperdöntőben Európát négy csapat képviseli, a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.


A magyar válogatott kerete:
kapusok: Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa), Vogel Soma (FTC-PQS Waterpolo)
mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnoki Dózsa), Bedő Krisztián (ZF-Eger), Erdélyi Balázs (A-Híd OSC-Újbuda), Jansik Szilárd (FTC-PQS Waterpolo), Kovács Gergő (ZF-Eger), Manhercz Krisztián (FTC-PQS Waterpolo), Nagy Ádám (PannErgy-Miskolci VC), Német Toni (FTC-PQS Waterpolo), Sedlamyer Tamás (FTC-PQS Waterpolo), Török Béla (MKB-Euroleasing-BVSC), Vadovics Viktor (PannErgy-Miskolci VC), Zalánki Gergő (Szolnoki Dózsa)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!