FIE-kongresszus - Magyar világkupa-győzteseket díjaztak

Sport, 2022.11.27

Három magyar vívó is elismerésben észesült a nemzetközi szövetség (FIE) lausanne-i kongresszusán, melyen a szakágak világkupagyőzteseit díjazták.

Férfi kard egyéniben az idén világbajnok Szilágyi Áron végzett az élen a vk összesített pontversenyében. A hazai szövetség (MVSZ)honlapjának beszámolója szerint a háromszoros olimpiai aranyérmes nem tudott elutazni az eseményre, őt helyettesítve Csampa Zsolt, az MVSZ elnöke vette át az elismerést. Személyesen tette viszont meg ugyanezt Keszthelyi Zsombor, a junior férfi párbajtőr vk-győztese, illetve Battai Sugár, a junior női kard vk első helyezettje. Előbbi ráadásul duplán részesült elismerésben, mivel elnyerte a FIE fair play díját azzal, hogy a kairói junior vb döntőjében, egyenlő állásnál nem kérte a bíró által javára megítélt tust, mivel földet szúrt.

A hunfencing.hu tájékoztatása szerint a kongresszuson többségében technikai döntések születtek, illetve apróbb szabályváltoztatásokat fogadtak el, a legfontosabb kérdésben, az oroszok nemzetközi mezőnybe történő visszatérésében viszont nem született határozat: a FIE megvárja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ezzel kapcsolatos márciusi állásfoglalását, azt követően hozza majd meg saját döntését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!