Folytassa Mikler, folytassa Sego …!

Sport, 2018.10.16

A brit mozizás sorozatával ellentétben ez a két kapus nem esetlen, nem ügyetlen és nem nevetünk rajta, hanem tapsolunk, ujjongunk nekik! Tulajdonképpen, ha szigorúan vesszük, mindent, amit eddig ebben az évadban elért a Veszprém, a kapusainak köszönhet.

A Kielce elleni meccset Sterbik hozta, míg a Brest és szombaton a Montpellier elleni összecsapást Mikler Roland, úgy, hogy tegyük hozzá, egy jó ideig Sterbik is hozta a szintet. Igazából nem is értettem annak a cserének az okát, de Davis tudta miért teszi. Két jó kapussal egyébként is nehéz rosszat húzni.

A mai modern kézilabdában a győztes mentalitás a végjátékban dől el. Ha hihetünk ennek, akkor a Veszprém még sokra lehet hivatott ebben az évben, hiába nem meggyőző eddig a játékuk, és amúgy is, a jó forma az tavasszal kell, a régi bölcsesség szerint. A tavasz pedig eljön a Veszprémnek. Most mondhatják, hogy persze, 8-ból 6 csapat továbbjut, mondtam egy evidenciát, ám az első fordulók után kiderült, hogy az A csoportban, mivel sem a Vardar Skopje sem a Kielce nem gyengült meg érdemlegesen, ezért valójában 7 erős csapat mérkőzik 6 továbbjutó helyért. Ha pedig minden olyan ember, aki drukkol a Veszprémnek, kicsit szívére teszi a kezét, az első 3 forduló után nem volt arról meggyőződve, hogy a Veszprém biztosan nem pottyanhat ki. A fehérorosz és a francia kirándulás után már remélhetjük, hogy ez nem így lesz. Az A csoport egyébként is nagyon kiegyensúlyozott, hiszen nincs veretlen csapat benne, a Kielce végig kézben tartva a mérkőzést mnegverte a Vardart, így ha a Veszprém jól sáfárkodik erejével, akkor még a tabella első felére is símán odaférhet, sőt, de most ennél ne tovább gondolatban. Az látszik körvonalazódni, hogy az említett két kiesőhely elkerüléséért az egyelőre 0 pontos Kristianstad és Montpellier mellett a szombaton a második félidőben a Barcelonával szemben könnyedén alulmaradó Meshkov Brest fog versenyezni. Ők annyival vannak előrébb a címvédőnél, hogy jelenleg 4 pontos hendikepben vannak vele szemben, míg a svédeket már a párharcok kezdete előtt mindenki elkönyvelte kiesőnek, és erre az előítéletre egyelőre nem is cáfolnak rá.  

A Szegedre pedig azt mondják, nincsenek szavak. Azt gondoltam, most jön igazán az erőpróba, mert az eddigi 4 meccsre lehetett azt mondani, hogy 3 gyengébb csapat (Zágráb, Zaporozsje, Celje) mellett egy gyengébb formában kezdő Nantes-ot vert a Pastor banda, hát, még talán csalódás is lett volna, ha nem. Na de a Flensburg. A német bajnok, akiknél senki sem érti, hogy a túróba tudtak kikapni hazai pályán a Zágrábtól és Celjében, ahol, magára valamit is adó komoly csapat egyszerűen nem kaphat ki. De a németeknek sikerült, és ez fájó nekik, még akkor is, ha a Bundesligában 9 meccsből 9 győzelemmel szárnyalnak, és az áldozatok között találjuk a Kielt vagy a Füchse Berlint. Ellenük a meccs mégis igazi erőfelmérő, valódi, mondhatnám. És örömmel konstatálta az ország kézilabda szerető közönsége, hogy a Pick Szeged nem találtatott könnyűnek, sőt, igen magabiztos volt, és a 30-28 csak a németek a meccs végén engedett eredmény-kozmetikázásának az hozadéka. Igazából például 30-24 esetén sem szólhattak volna egy szót sem.
Sego fantasztikus, minőségit lépett feljebb a kapusok ranglistáján, amióta első számú, ebben kár is vitatkozni. Alilovicot még nem is ismerhette meg a szegedi közönség igazából, a Flensburgot meg az őrületbe kergette Marin. A csapat csapatként funkcionált, ez abból is látszik, hogy extra kiemelkedő mezőnyjátékos nincs, talán csak Sostaric, azonban nem egy művész van, hanem sok egyenrangú fél, és ez most jól áll.  

Na jó, úgy sem tudom megállni Bombacot. A 40. perc körül azt mondtam magamban, hogy a srác terített betli, támadásban. akar a srác, ezt a védekezésén lehet látni, és persze látszik, hogy mindent megtenne a csapatért. a 40. perctől megtalálta a piaci rést, ahogy mondani szokták, most azonban csak a rést a falon, és hogy pihentebben gyors a lába, így könnyen bement a németek falába, és lőtte a gólokat. A közönség máris a lába elé borult, akár csak a szakma, én azért ezzel még várnék. ezt az egy dolgot jól csinálta, de a kreativitás nem ő volt a pályán. Ennek ellenére a Szegedben van mindenképpen a helye.

Most egy kis szünetre vonulnak a fiúk. A két magyar csapatnak nem sok ideje lesz rendezni a sorokat, hiszen vasárnap éppen egymás ellen csapnak össze a Királynék Városában, ez pedig presztízs, és semmi lazítás. Tavaly is úgy tűnt, a szeged megnyert egy teljesen tét nélküli meccset Veszprémben az alapszakaszban, de olyan hit jött vele, hogy azzal a lendülettel be is húzták a bajnokságot. És bevallom, én voltam az, aki lefitymáltam azt a győzelmet, annak értelmét. Tévedtem. (Csak így zárójelben, Németországban ugyanezen a napon Löwen-Füchse Berlin csúcsrangadó lesz)

A csapatok a BL-ben ezek után csak november első hétvégéjén lépnek pályára, és mindjárt bele is csapnak a lecsóba, a Veszprém a Löwennel mérkőzik otthon, míg a Szeged tesz egy párizsi kirándulást a mindenkori beteljesületlenül legjobb csapathoz, a PSG-hez látogat. Nem mernék arra megesküdni, hogy veretlenül jön haza, de ez már egy következő írás kérdése, addig még majd 3 hét van.

Azt kívánjuk a csapatnak, és a két kapusnak, folytassák, és mentsék át a formájukat minél tovább. És hogy 2019-től hol hozzák ezt a formát? Na erről találgat most minden szurkoló.

Boros Tamás

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!