Gianluca Zambrotta lesz a nagykövete az idei olasz focitábornak

Sport, 2018.06.04

Olasz edzők vezetésével idén is megrendezik Magyarországon a CIB Italia Focitábort, ahol több mint száz 10-14 éves fiatal teheti próbára képességét, s a három legtehetségesebb Olaszországban folytathatja a tréningeket.

A június 25. és 29. közötti eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón részt vett a program idei nagykövete, Gianluca Zambrotta világbajnok olasz labdarúgó, aki a Juventusban, az AC Milanban és az FC Barcelonában is futballozott, s 98 alkalommal öltötte magára hazája válogatottjának mezét.

"Alapvető dolog a sportban, hogy a gyerekekből induljunk ki, nagyjából négyéves kortól. Nekem is van egy futballiskolám Como városában, ahol felnőttem. A sport, együtt az iskolával alapvető fontosságú egy fiatal fejlődésében" - mondta a 41 éves Zambrotta. A korábbi kiváló védőt megkérdezték, mi a véleménye arról, hogy az olasz válogatott lemaradt a világbajnokságról, és mit vár a tornától.

"Tragédia, hogy nem jutottunk ki a világbajnokságra, Roberto Mancini kinevezésével azonban új korszak kezdődik, és véleményem szerint, ha elég időt kap, akkor az irányításával újra ott lehetünk a legjobbak között. A vb esélyese szerintem Németország, a franciáknak kiváló fiatal játékosai vannak, s természetesen ott van Brazília és Argentína is." - mondta.

Marco Schembri, az ingyenes tábort szervező Sport Goals cég vezetője hangsúlyozta, fontos, hogy a jövő generációjának adjanak lehetőséget a sportolásra. "Nem akarjuk Magyarországot kioktatni, csakis együttműködésre van szükség" - tette hozzá.

A három nyertes az Olasz Labdarúgó Szövetség covercianói sportkomplexumában vehet majd részt egy továbbképzésen, ahol a többi győztessel edzőmérkőzéseket játszanak, s orvosi felmérésekre kerül sor.

Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke elmondta, a tréningre az MDSZ által működtetett diákolimpiai eredményeket vették alapul, ennek köszönhetően a legrátermettebbek vehetnek részt az ötnapos eseményen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!