Gyulai Memorial - A 110 gát világbajnoka és Európa-bajnoka is indul a zártkapus viadalon

Sport, 2020.08.07

A férfi 110 méteres gátfutás lehet majd az augusztus 19-i Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj egyik csúcsszáma, mivel a világbajnokság amerikai, illetve az Európa-bajnokság francia címvédője is rajthoz áll.

A szervezők pénteki hírlevele szerint a koronavírus-járvány miatt a székesfehérvári viadal zárt kapuk mögött zajlik majd, a sportág szerelmesei viszont az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben nézhetik meg a világ legjobb atlétáinak versengését.

A 110 gátra mindenképpen igaz a világ legjobbjai minősítés, miután a szám ifjú világbajnoka, a 22 éves Grant Holloway és a 2018-as Eb-n első, a tavalyi vb-n bronzérmes Pascal Martinot-Lagarde csap össze egymással, illetve riválisaikkal, akik között a vb-harmadik, Eb-második Baji Balázs, illetve Szűcs Valdó is ott lesz.

A férfi 200 méter indulóit is nyilvánosságra hozták a szervezők. A félkörös sprinttávon ott lesz a rajtnál a 2014-es Eb-győztes, riói olimpián negyedik Adama Remili, aki a brit 4x100-as váltóval a 2017-es vb-n győzött, tavaly pedig második lett. Az amerikai elitet a 19.82 másodperces egyéni csúccsal rendelkező, mindössze 21 éves Kenneth Bednarek (19.82) és minden idők második legjobb fedettpályás idejével rendelkező Elijah Hall Thompson képviseli. Szintén győzelmi esélyekkel lép majd rekortánra a franciák olimpiai és vb-bronzérmese, Christophe Lemaitre és a dél-afrikai Akani Simbine.

Férfi kalapácsvetésben Halász Bence és a londoni olimpiai bajnok Pars Krisztián mellett a hagyományoknak megfelelően ismét dobókörbe lép majd többek között a két lengyel klasszis, a négyszeres világbajnok Pawel Fajdek, illetve az Eb-címvédő Wojcieh Nowicki.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!