Gyulai Memorial - Halász 6., Pars 9., Fajdek simán győzött

Sport, 2017.07.04

A tavalyi évhez hasonlóan ismét kilencedik lett Pars Krisztián férfi kalapácsvetésben a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon Székesfehérváron, ahol a papírformának megfelelően a világranglista-vezető lengyel Pawel Fajdek simán nyert, míg legjobb magyarként Halász Bence hatodik helyen végzett.

A vasárnapi Hopp Parádé és a hétfői versenynap után a férfi kalapácsvetők nyitották meg kedden az elmúlt évek alatt a világ legrangosabb nemzetközi versenyeinek sorába lépő viadal főnapját, amelyre több mint ötven országból érkeztek versenyzők.

Ezt a számot korábban rendre hazai győzelmi esélyekkel rendezték meg, ám a londoni olimpiai bajnok Pars idén is rengeteg egészségi problémával küzd, emiatt formája messze van attól, mint amit 2016 előtt éveken át mutatott.

A szombathelyiek kétszeres Európa-bajnoka láthatóan szenvedett a dobókörben, önmagához képest nagyon lassú volt, kalapácsa a legjobban sikerült első kísérletére is mindössze 73,02 méterig szállt, így három kör után véget ért számára a verseny.

"Sérülten, félig sérvvel nem lehet versenyezni" - mondta röviden a láthatóan feldúlt Pars, miután harmadik kísérletét is ledobta.

Az első két sorozatban még csak óvatosan dobó, kétszeres világbajnok Fajdek a harmadik sorozattól egyszemélyes show-t produkált, előbb 80,29, majd 81,19, ötödikre pedig 82,64 méterig jutott, s ugyan hatodikra nem javított, sikere így is nyomasztóan egyértelmű volt.

A magyar bajnok Halász Bence stabilan 75 méter körül dobott végig, a legmesszebbre pedig a hatodik szériában jutott, amikor 75,81 méternél esett le kalapácsa, ez a hatodik helyet jelentette számára.

Másodikként Fajdek honfitársa, Wojcieh Nowicki zárt, míg a harmadik a fehérorosz Pavel Barejsa lett.


Eredmény:

férfi kalapácsvetés (IAAF kalapácsvető-sorozat):
1. Pawel Fajdek (lengyel) 82,64 méter
2. Wojcieh Nowicki (lengyel) 77,98
3. Pavel Barejsa (fehérorosz) 76,76
...6. Halász Bence 75,81
...9. Pars Krisztián 73,02
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!