Harmincöt éves sportvezető lett az MTK vezérigazgató-helyettese

Sport, 2017.04.18

Átalakult az MTK labdarúgócsapatát működtető gazdasági társaság szervezeti felépítése, a sportszakmai vezérigazgató-helyettes a 35 éves Polyák Balázs lett.

"A sportszakmai szervezeti ág kialakítása és működtetése lesz a feladatom. Fontos kihangsúlyoznom, hogy a klubigazgató és a vezetőedző döntéseivel, elképzeléseivel összhangban kívánom ezt tenni" - nyilatkozta a klub honlapjának Polyák Balázs, akit az MTK Budapest Zrt. vezérigazgatója, Zakor Sándor kért fel a feladatra.

Polyák házon belülről érkezik, hiszen ezt megelőzően három éven át a klub utánpótlását jelentő Sándor Károly Labdarúgó Akadémia menedzsereként dolgozott. A sportvezető így közelről ismeri a klub fiatal tehetségeit.

"Megfelelő egyensúlyt kell találni a kipróbált, tapasztalt és fiatal, ambiciózus játékosok között" - tette hozzá Polyák Balázs, aki legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy "a felnőtt csapat eredményes szereplése mellett", olyan modern klubot működtessenek, amelyben "a játékosok, szakemberek és szurkolók büszkék lehetnek arra, hogy az MTK-hoz tartoznak".

Az MTK edzője, Tamási Zsolt bő egy évtizeden át szintén az agárdi akadémián dolgozott, méghozzá annak vezetőjeként. Az élvonalbeli együttes szakmai munkájának irányítását Teodoru Vaszilisz távozását követően tavaly decemberben vette át.

Az MTK 27 forduló után a tizedik az NB I-ben, mindössze három ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Diósgyőri VTK-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!