Határ Bernadett: nem tudni, mikor kezdődhet a WNBA

Sport, 2020.04.05

Határ Bernadett szerint a koronavírus-járvány nyomán kialakult helyzetben jelenleg minden bizonytalan az észak-amerikai profi női kosárlabdaliga (WNBA) kapcsán.

Az edzőtáborok április 26-án rajtoltak volna, az alapszakasz pedig május 15-én, ám a szezonkezdetet pénteken elhalasztották. A magyar bajnoki címvédő Sopron játékosa a WNBA idényében az Indiana Fevert erősítené, ám mint az M4 Sportnak adott interjúban kifejtette, a vízumának intézése áll, mivel jelenleg nem lehet beutazni az Egyesült Államokba. Ha ki is utazhatna, két hétre akkor is házi karanténba kerülne, csak ezt követően kezdhetné meg az edzéseket.

Mint mondta, nem adták fel, hogy kimenjen, ám stresszes a helyzet, mivel nem tudják, mikortól lehet beutazni, elkezdeni az edzőtábort, vagy törlik-e az egész bajnokságot. Határ hangsúlyozta: össze van zavarodva, ám úgy véli, minden okkal történik, és bárhogy lesz, abból a pozitívumokat kell kiemelnie.

"Ha esetleg azt mondják, hogy sajnos nem tudok kiutazni, már ez is nagy dolog volt, hogy egyáltalán megkerestek. Tudom, hogy jó úton járok, és ezen kell tovább haladnom ahhoz, hogy jó játékos lehessen belőlem" - fogalmazott.

A 25 éves, 208 centiméter magas Határ kitért rá: noha az amerikai együttes megkeresése óta több időt tölt a konditeremben, úgy véli, amikor szerződést ajánlottak neki, az Indiana Fevernél pontosan tudták, milyen játékos.

"Láthatták, hogy nem egy masszív ötös center vagyok" - szögezte le. Hozzátette: a klub fejleszteni fogja, mindenben támogatja, amire szüksége van.

Határ elmondta, jelenleg a hétköznapokon végeznek edzéseket Sopronban, a világjárvány megfékezését célzó előírásokat betartva: egyszerre maximum öt játékos és az edző lehet a csarnokban, a tréningek előtt lázat mérnek, a kezüket gyakran mossák és fertőtlenítik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!