Hatodszor kerül sor a Sportos vakáció a városban eseménysorozatra

Sport, 2018.05.25

Hatodik alkalommal rendezi meg Budapest önkormányzata az Iskolakapun kívüli programok keretében a Sportos vakáció a városban elnevezésű eseménysorozatot.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett pénteki sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes elmondta, céljuk idén is az, hogy a nyári két és fél hónapos iskolaszünetet izgalmassá, minél aktívabbá tegyék a tanulók számára. Hozzátette, Budapest erre azért is jó lehetőséget, megfelelő helyszínt kínál, mert a kormány segítségével a város sportinfrastruktúrája továbbra is fejlődik.

Mint kifejtette, a fiatal generációhoz szeretnének szólni, és tagjait bevonni a sport világába, ehhez rendkívül hasznos az immár hagyománnyá vált program, amelynek minden helyszíne ingyenes, és tehetségtől, előképzettségtől függetlenül mindenkit nagy szeretettel várnak.

A változatos mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramok összeállítása során arra törekedtek, hogy a különböző korosztályú és érdeklődésű gyerekeknek egyaránt hasznos és érdekes lehetőségeket biztosítsanak. Az iskolások többek között a tánc, a cselgáncs, az ökölvívás, a labdarúgás, a kosárlabda, a sakk, az asztalitenisz, a röplabda, a vívás és több művészeti ág foglalkozásain vehetnek részt.

Mint elhangzott, városszerte ismert sportemberek, híres edzők, válogatott sportolók, Európa- és világbajnokok dolgoznak a szervezésben és a gyermekek foglalkoztatásában, a részleteket az érdeklődők a www.sportosvakacio.hu holnapon találják meg.

Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke elmondta, klubjuk a kezdetektől fogva partnere a fővárosi önkormányzatnak a program összeállításában és lebonyolításában.

"A támogatókkal, partnerekkel, fővárosi sportegyesületekkel azért találta ki és működteti ezt a programot a polgármesteri hivatal, hogy a nyári szünet ne gondokkal terhelt periódus, hanem az év legizgalmasabb időszaka legyen a fiatalok számára, hasznos, minél inkább sportos időtöltéssel" - nyilatkozta a fideszes politikus.

Hozzátette, az a cél, hogy minél több időt és alkalmat tudjanak teremteni a családok számára, hogy a lehető legtöbb sportágat megismerjék. Az események nem korhatárosak, vagyis a fiatalok mellett a szülők is bármelyik sportágat kipróbálhatják.

Pánczél Gábor, a magyar férfi cselgáncsválogatott szövetségi kapitánya úgy fogalmazott, több száz fiatalt kell megmozgatni ahhoz, hogy közülük egy olyan kikerüljön, aki az élsportra alkalmas. Hozzátette, tavalyelőtt éppen a Sportos vakáció a városban program során tűnt fel egy olyan érdeklődő, aki tehetséges cselgáncsozónak bizonyult, sőt idén már dobogós volt egy nemzetközi versenyen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!