Herczig Norbert elégedett a szezonrajttal

Sport, 2018.03.27

Elégedett a szezonkezdéssel Herczig Norbert, aki újoncként hatodik lett a hétvégén a rali Európa-bajnokság (ERC) nyitófutamán az Azori-szigeteken.

A négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden azt mondta, előzőleg aláírta volna ezt a helyezést.

"Sok kalandban volt részünk, mire ki tudtuk préselni ezt az eredményt. Volt, hogy én hibáztam, de szerencsére csak könnyen pótolható +csingilingi+ alkatrészek sérültek" - fejtette ki, hozzátéve, négy nappal korábban elutaztak a portugál szigetcsoportra, hogy szokják az Eb légkörét, majd csütörtök délutántól szombat estig tartott a verseny. Mint menetközben a vetélytársaktól megtudta, ez volt a nyolcállomásos Eb legnehezebb futama.

A MOL Racing Team pilótája elmondta, húsz éve indul a magyar bajnokságban, és néhány külföldi futamot leszámítva nem járt máshol, ezért furcsa volt számára úgy készülődni, hogy repülővel-hajóval jut majd el a versenyfelszerelés a helyszínre.

Ami az Eb-célkitűzést illeti, Herczig Norbert úgy fogalmazott, hogy új navigátorával, Ferencz Ramónnal egyelőre hátrányban vannak azokhoz képest, akik már ismerik a szakaszokat, és versenyeztek rajtuk, mivel az előzetes bejárásokra utcai autóval és tempóban kerül sor.

"A cél az, hogy megvessük a lábunkat, és megpróbáljuk befejezni a versenyeket, ezzel együtt természetesen nem kirándulni megyünk" - szögezte le, hozzátéve, három évet adott maguknak, hogy maradandót alkossanak az Eb-n.

A Skoda Fabia R5-össel induló Herczig következő Eb-futamára májusban kerül sor a Kanári-szigeteken, ahol elmondása szerint főleg aszfalton fognak száguldani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!