Hét érem, közte két arany a magyar mérleg az iskolai úszó-világbajnokságon

Sport, 2017.04.24

Hét éremmel - két arannyal, négy ezüsttel és egy bronzzal - zárták a magyarok az iskolai úszó-világbajnokságot, melyet az elmúlt hétvégén rendeztek meg a budapesti Tüske Uszodakomplexumban.

Az eseményt szervező Magyar Diáksport Szövetség hétfői beszámolója szerint a kétnapos versenyen Selmeci Levente 200 méter vegyesen, Suli Ákos pedig 50 méter mellen győzött. Utóbbi 100 méteren ezüstérmet nyert, s szintén második lett Varga Bence 100 méter pillangón, illetve a 4x100 méteres női gyors-, valamint a 4x100 méteres férfi vegyesváltó. A magyarok egyetlen bronzérmét Selmeci Levente szerezte 100 méter pillangón.

A budapesti seregszemlén 17 ország közel 300 versenyzője vett részt. A 15-18 éves korosztályokban hatfős iskolai és válogatott együttesek versenyeztek, összesen 36 egyéni és nyolc váltószámban hirdettek világbajnokot.

A lányok csapatát a móri Táncsics Mihály Gimnázium, a fiúk együttesét pedig a győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium tanulói alkották, a válogatottat a Magyar Úszó Szövetség állította össze.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!