HunGarian Baja - Az autósoknál al-Attijah, a motorosoknál Svitko vezet

Sport, 2017.08.12

Az autósoknál Nasszer al-Attijah, a motorosoknál Stefan Svitko vezet három szakasz után a 14. HunGarian Baja tereprali világkupa-futamon.

A pénteki ünnepélyes rajtceremóniát követően egy rövidebb, 11 kilométeres szakasz várt a versenyzőkre, amelyen az autósok között Al-Attijah, a motorosoknál Svitko volt a leggyorsabb - tájékoztatták a szervezők szombat este az MTI-t.

Szombaton a mezőnyben kétszer 140 kilométert kellett teljesítenie, ahol az első körben az éjszakai esős idő miatt kialakult vízátfolyások is kihívás elé állították a versenyzőket. Az autósok közül ebben a körben is Al-Attijah végzett az élen Mikko Hirvonen és Jakub Przygonski előtt.

A legjobb magyar a tizedik helyen célba érő Fazekas Károly volt, ám ő technikai problémák miatt a második körben nem tudott elindulni, Fodor Imre pedig felborult, így ő már biztosan nem folytatja a küzdelmet.

A szombati második kört is Al-Attijah nyerte, a magyarok közül a kilencedik helyen végzett Lónyai Pál, akinek az első körben négyszer kellett megállnia - háromszor ablakpárásodás miatt, egyszer pedig azért, hogy meggyőződjön az árokba csúszó Conrad Rautenbach állapotáról.

A motorosoknak a terepviszonyok mellett a széllel is meg kellett küzdeniük. Mindkét szombati körben Stefan Svitko bizonyult a leggyorsabbnak, mögötte Alessandro Ruoso, Jan Brabec, és Adrien Maré alkotta az élmezőnyt. A legjobb magyar a 11. helyen álló Hodola Richárd, valamint a 16. helyezett Horváth Lajos volt három szakasz után.

A magyar világkupa-futam vasárnap két 98 kilométeres szakasszal ér véget.


HunGarian Baja vk-futam,

eredmények 3 szelektív szakasz után:

autósok:

-------
1. Nasszer al-Attijah, Mathieu Baumel (katari, francia, Toyota Hilux) 3:21:40 óra
2. Mikko Hirvonen, Andreas Schulz (finn, német, Mini John Cooper) 1:24 perc hátrány
3. Jakub Przygonski, Tom Colsoul (lengyel, belga, Mini John Cooper) 4:18 p h.
...9. Lónyai Pál, Horn Albert (magyar, Porsche Macan) 25:44 p h.

motorosok:

---------
1. Stefan Svitko (szlovák, KTM) 3:28:56 óra
2. Alessandro Ruoso (olasz, KTM) 11:55 p h.
3. Jan Brabec (cseh, Husqvarna) 12:59 p h.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!