Ifjúsági olimpia - Mindhárom magyar csapat továbbjutott, második hely az éremtáblán

Sport, 2018.10.10

A strandkézilabdázóknál a magyar fiú és a lány csapat, míg a strandröplabdázóknál a Stréli Bence, Hajós Artúr páros is továbbjutott a III. nyári ifjúsági olimpián, Buenos Airesben.

Az utanpotlassport.hu tájékoztatása szerint a fiú strandkézilabdázók kedden a spanyoloknál, majd a thaiföldieknél is szétlövést követően bizonyultak jobbnak, míg a lányok előbb az oroszokat - szintén szétlövéssel -, majd a horvátokat győzték le. A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint az így egyformán négy-négy győzelemmel álló két együttes a középdöntőben folytathatja szereplését.

Ugyancsak a MOB honlapja számolt be arról, hogy Stréli és Hajós a csoportkörben megőrizte a veretlenségét, és onnan az első helyen végezve jutott be a legjobb 16 közé.

A magyar küldöttség három versenynap után 7 arannyal-, valamint 1-1 ezüsttel és bronzzal az éremtábla második helyén áll az oroszok (13, 2, 1) mögött.

A magyarok közül a díjlovagló Jármy Vince is ezüstérmes lett kedden, de az Európa-válogatott tagjaként a vegyes csapatversenyben elért helyezését nem számolják be az éremtáblázatba.

A jövő csütörtökig tartó viadalon 20 sportágban 79 magyar fiatal állt, illetve áll rajthoz. Az ifjúsági olimpián a 15-18 éves korosztályból több mint 4000 sportoló vesz részt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!